Barbara Barend en Onno Hoes ambassadeurs Joodse holebi boot.
In augustus is het weer tijd voor de jaarlijkse Amsterdam Gay Pride, de bekende holebi & trans optocht die doorgaat met tal van bootjes over de grachten van Amsterdam en jaarlijks vele tienduizenden toeschouwers lokt. Vorig jaar voer er voor het eerst een Turkse holebi boot mee, dit jaar vaart er voor het eerst een Joodse holebi boot mee.

Ambassadeurs voor de Joodse holebi boot zijn openlijk homo burgemeester Onno Hoes en openlijk lesbisch sportjournalist Barbara Barend, die beide tot de doelgroep behoren. Tijdens de dagen van de Gay Pride in Amsterdam gaat ook voor het eerst Exodays door, een internationaal evenement voor holebi en transgender Joden waarbij het hoogtepunt dan de Joodse boot is op zaterdag 2 augustus. De Amsterdam Pride gaat dit jaar door van 1 tot 3 augustus met op zaterdag 2 augustus de boten parade. Jaarlijks varen tal van bijzondere boten mee met vertegenwoordigers van verschillende doelgroepen, daarnaast varen er ook jaarlijks vele sympathisanten mee van bekende banken en de post tot horeca zaken.

Extra info:
- Onno Hoes, burgemeester van Maastricht heeft een Joodse moeder. Hoes is getrouwd met televisiepresentator en theaterproducent Albert Verlinde.
- Barbara Barend, sportjournaliste, beide ouders zijn Joods. Barend is gehuwd met Alette Bastiaansen, samen hebben ze twee kinderen. Zoontje Sep geboren in 2012 en dochtertje Livia JoƩlle geboren in 2013.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 27 April, 2014 en 3177 keer gelezen.Reageer op dit bericht: