Holebi's die praten met mensen die anti homohuwelijk zijn bereiken meer dan hetero's.
Als holebi gewoon praten over het homohuwelijk met een persoon die anti homohuwelijk is, kan er voor zorgen dat mensen hun mening herzien. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door twee Amerikaanse politicologie professoren.

Professor Michael J. Lacour van de universiteit van Californie, Los Angeles en professor Donald P Green van de universiteit van Columbia, onderzochten samen ruim 9507 mensen in een periode dat er in Californie nog een wettelijk verbod bestond op het homohuwelijk. Uit het onderzoek bleek dat wanneer mensen enkele keren in gesprek gaan met iemand die openlijk holebi is ze sneller geneigd zijn om te veranderen van iemand die tegenstander is van het homohuwelijk naar iemand die voorstander is van het homohuwelijk.

Er blijkt een duidelijk verschil te zijn tussen mensen die praten met een hetero voorstander van het homohuwelijk dan een holebi voorstander van het homohuwelijk. Wanneer mensen spraken met een hetero voorstander van het homohuwelijk waren er nauwelijks mensen die van gedachten veranderden, met andere woorden ze bleven anti homohuwelijk. Wanneer die zelfde mensen spraken met een homo of lesbienne voorstander van het homohuwelijk kwamen dubbel zo veel mensen terug op hun mening over het homohuwelijk. En zoals eerder in andere onderzoeken al bleek, veranderen tegenstanders van het homohuwelijk ook sneller van mening wanneer ze zelf een holebi in de familie of vrienden kring hebben.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 09 April, 2014 en 2062 keer gelezen.Reageer op dit bericht: