Elton John en David gaan ('opnieuw') trouwen.Eerder kon je bij holebi.info al lezen dat zanger Elton John liet weten dat wanneer het homohuwelijk legaal is in Engeland hij en zijn man David Furnish willen gaan trouwen, en nu dat mogelijk is in Engeland en Wales hebben de heren al een vermoedelijke datum klaar. "Ik denk dat we in mei gaan trouwen," zei Furnisch recent in een interview.

Elton en David 'trouwden' in 2005 al in een civil partnerschip maar willen nu toch ook een echt huwelijk aangaan. Volgens het koppel is het geen noodzaak voor hun relatie om 'opnieuw' in het huwelijksbootje te stappen, maar omdat ze zelf al jaren mee op de barricade stonden om het homohuwelijk legaal te krijgen in de UK willen ze toch de stap zetten. "Aangezien we ons hele leven samen willen zijn, gaan we toch deze belangrijke stap zetten en de vruchten plukken van de geweldige wetswijziging," aldus John.

Het beroemde koppel dat samen twee zoontjes heeft, Zachary, 3, en de 1-jarige Elijah, zijn wel niet van plan een groot feest te geven. "Acht jaar geleden hadden we al 650 mensen uitgenodigd in ons huis in Windsor. Maar met onze kinderen is alles toch anders en ik denk dat we in mei gewoon samen naar het stadhuis gaan met de jongens en enkele getuigen," aldus Furnish. Elton zei ook nog dat ze eigenlijk nooit hadden gedacht nog eens echt te kunnen trouwen. "Ik weet nog dat ik uit de kast wilde komen, en alle nadelen opsomde, je zult nooit kunnen trouwen, je zult nooit kinderen hebben, en je zal nooit worden geaccepteerd door de maatschappij en kijk waar we vandaag staan." Het koppel is ondertussen 20 jaar samen en gelukkig met twee zoons. Over hun geregistreerd partnerschap zei Furnish nog dat het hen destijds meer had gedaan dan ze dachten. "We voelden nadien een enorm gevoel van verbondenheid en geluk, waar we niet op hadden gerekend."

MAAR er zit een kink in de kabel. Het is mogelijk dat Elton en David niet kunnen trouwen wanneer ze willen. Want de overheid liet zopas weten dat holebi koppels die eerder een civil partnership aangingen nog niet mogen trouwen, ze moeten nog wachten tot de wet hiertoe is aangepast, men probeert alles in orde te krijgen tegen het einde van dit jaar. Hopelijk voor John en Furnish eerder.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 30 March, 2014 en 2807 keer gelezen.Reageer op dit bericht: