Homofobe aanval tijdens party in Antwerpen.

In Antwerpen is de politie een onderzoek gestart naar een mogelijk geval van homofobisch geweld tijdens een party waarbij twee homo's verbaal en fysiek zouden zijn aangevallen. Het ging om een party van Kissinger dat bekend staat om zijn holebi vriendelijkheid.

De 19-jarige Laurent en een 24-jarige die liever anoniem wil blijven, deden afgelopen zondag aangifte bij de politie van homofobisch geweld. De politie bevestigt dat er twee processen-verbaal werden opgesteld, een voor slagen en verwondingen en een voor homofobie. Alvast een van de verdachten kon worden geïdentificeerd en zal uitleg moeten geven aan de politie. Daarna beslist het parket wat er met het onderzoek zal gebeuren.

De feiten worden verteld door Laurent: "We stonden op de dansvloer en plots begon een man in bloot bovenlijf zonder enige aanleiding op een vriend van mij te slaan. Hij sloeg hem verschillende keren in het gezicht, daarna werd de muziek stilgelegd en werden de belagers buiten gezet. We wilden onze avond niet laten verpesten en wilde nog wat dansen, maar toen kwam een meisje uit het groepje van de belagers en die zei: 'Dit is een feestje voor hetero's, geen homoclub, maak dat je hier weg bent'. Korte tijd later zag ik dat onze aanvallers gewoon terug binnen gelaten werden". Laurents vriend liep een gezwollen lip. De reactie van het personeel op de fuif valt Laurent zwaar. "Kissinger staat bekend om zijn gay friendly karakter. Maar toch moesten wij, ondanks dat we zonder aanleiding verbaal en fysiek waren aangevallen, bijna smeken om gehoor te krijgen bij het veiligheidspersoneel. En uiteindelijk werden de agressievelingen dan maar gewoon terug binnengelaten", betreurt Laurent.

Maar organisator Gory Willems denkt er anders over. Hij vindt zelfs de term gaybashing overdreven om te beschrijven wat er is gebeurd. "Begrijp me niet verkeerd: ik vind deze toestanden absoluut niet kunnen. Wij zijn vierkant tegen discriminatie en iedereen die in een vechtpartij verwikkeld geraakt, gaat er onverbiddelijk uit. Volgens onze informatie heeft deze vechtpartij echter niets met homofobie te maken. Er zou immers spraken zijn van handtastelijkheden en de andere groep had daar genoeg van". De amokmakers mochten terug binnen nadat ze hun excuses hadden aangeboden en beloofd hadden het rustig te houden. "Maar als nu blijkt dat er dingen zijn gezegd over het al dan niet welkom zijn van holebi's, dan wil ik weten wie ze gezegd heeft en dan is die persoon niet meer welkom in onze keet. Van het hele incident zijn camerabeelden gemaakt. De organisatie van Kissinger is bereid om die ter beschikking te stellen om klaarheid in de zaak te krijgen." Laurent is ervan overtuigd dat de beelden zullen tonen dat er geen sprake is van handtastelijkheden.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 13 March, 2014 en 2328 keer gelezen.Reageer op dit bericht: