Belg homo maakt regenboogvlaggen tegen anti holebi wet in Oeganda, ook jij kan er eentje kopen...
Een Belgische homo die in Canada woont maakt Oegandese regenboogvlaggen tegen anti holebi wetten, die je zelf ook kan kopen. Een exemplaar is alvast verzonden naar de Oegandese president die recent de zware anti holebi wet ondertekende.

Via de website van Roeben Beddeleem, 27, kan je kiezen uit verschillende regenboogvlaggen die hij maakte in de strijd tegen homofobie in Oeganda. Beddeleem plakte onder andere de kraanvogel van de Oegandese vlag op de holebi regenboogvlag. Hij maakte vijftig exemplaren in zeefdruk die hij verkoopt voor 250 dollar per stuk, dat is 160 euro, niet weinig, maar dat komt omdat de portokosten zijn inbegrepen die al gauw oplopen tot ruim 80 euro. De opbrengst van de verkoop gaat trouwens integraal naar de werking van Amnesty International in Oeganda te ondersteunen.

In Gazet van Antwerpen vertelde Beddeleem: "Ik ben art director van beroep. Ik werk bij een creatief agentschap in Montreal en ik vond dat mensen met creatieve vaardigheden die ook moeten gebruiken voor het goede doel, om anderen wakker te schudden of bewust te maken. Daarom dat idee om iets te doen met de vlag van Oeganda. Ik ben nog maar vrijdag met de actie begonnen, via Facebook en een website", zegt Beddeleem. "Er is al veel respons op gekomen. Vandaag had ik uitgebreid contact met Amnesty International Canada. De opbrengst van de vlaggen zal naar hen gaan. Zij hebben contacten met lokale holebi gemeenschappen in Oeganda. Voor die mensen is het uiterst moeilijk om nog te communiceren met de buitenwereld, omdat ze absoluut anoniem moeten blijven. Via Amnesty weet ik dat ze heel dankbaar zijn om elke vorm van steun." Meer info over de vlaggen, eentje kopen en de andere exemplaren bekijken doe je via deze link: http://www.aflagforuganda.com/

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 05 March, 2014 en 2648 keer gelezen.Reageer op dit bericht: