Primeur voor België: 1e Holebi Prins Carnaval verkiezingen - UPDATE 03.03 Foto's kandidaten.


Het Roeselaarse Rodenbach Carnaval Comité pakt dit jaar uit met een primeur: de verkiezing van de 1e holebi Regenboogprins Carnaval van België. "Er zijn al veel soorten prinsen, maar een holebi-prinsenverkiezing bestaat nog nergens, en de hedendaagse actualiteit rond holebi's deed bij de carnaval feestvierders uit Roeselare een belletje rinkelen, en zo ontstond het idee van een verkiezing van een Holebi Prins Carnaval van België," zegt Jan Parmentier van het Roeselaarse Rodenbach Carnaval Comité.

De verkiezing van de 1e Holebi Prins Carnaval wordt een primeur in de carnaval wereld en in België. De carnavalisten willen op deze manier ook hun steentje bijdragen tot een meer aanvaarding van holebi's. Sinds vorig jaar ging men op zoek naar kandidaten, die konden zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. Vandaag heeft men drie kandidaten, toevallig allemaal mannen, die binnenkort zullen strijden voor de titel van 1e Holebi Prins Carnaval van België. Het is verder ook de bedoeling dat de verkiezing vanaf nu elk jaar door gaat.

De holebi Prins kandidaten moeten zoals bij de andere verkiezingen zichzelf voorstellen aan het publiek, maar dan wel in de drie landstalen, daar het hier een nationale verkiezing betreft. Vervolgens voeren ze elk 3 nummers op waarvan minstens 1 verplicht in het teken van carnaval moet staan. Daarna is nog een verplicht carnaval nummer voorzien dat hen door de organisatie ter hand wordt gesteld tijdens de persconferentie gedurende de week voorafgaand aan de verkiezing. Degene die verkozen wordt rijdt nadien mee in de carnavalsstoet in een roze cabrio (foto) en trekt ook het speciaal uitgekozen pak (foto 2) aan.


foto's van de drie kandidaten:

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 28 February, 2014 en 3700 keer gelezen.Reageer op dit bericht: