Belgische homo wordt niet vervolgd met o.a dank aan minister Reynders.De Oegandese politie heeft de procedure tegen de Belg Steven Dhont (foto) zonder gevolg geseponeerd. Onze landgenoot werd aangehouden wegens homoseksualiteit en zijn paspoort werd in beslag genomen. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt door minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), die in een mededeling stelt tevreden te zijn over de positieve afloop.

Steven Dhont werd eind januari door de Oegandese politie thuis opgepakt na een klacht op verdenking van homoseksualiteit. In het Afrikaanse land is homoseksualiteit bij wet verboden. Na tussenkomst van de Belgische ambassade werd Dhont, samen met een Keniaanse vriend, voorwaardelijk op borg vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek door de politie. De Keniaanse vriend kon eerder vluchten naar het buitenland.

De Belgische ambassade verleende Dhont consulaire bijstand. Vandaag besliste de politie om hem niet te vervolgen en kreeg Dhont zijn paspoort terug. Hij kan nu het land verlaten als hij dat wil, aldus nog Reynders. Volgens hem toont deze zaak aan "dat de vrijheid van seksuele geaardheid helaas nog altijd geen verworven recht is in grote delen van de wereld". Hij zal zich blijven inzetten voor de erkenning van dit recht, voegt hij er nog aan toe.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
REYNDERS EN DE CROO WILLEN DAT BELGIE HOLEBI HAAT DUIDELIJK AFWIJST EN HOLEBI'S WAARSCHUWT
PRESIDENT OEGANDA ZEGT HOMO ZIJN IS AANGEBOREN - BEWIJS ME DAT IK FOUT BEN

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 11 February, 2014 en 2760 keer gelezen.Reageer op dit bericht: