Holebi's en transgenders zetten werk van Nelson Mandela verder met...Een nieuwe politieke partij, die opkomt voor de rechten van holebi's en transgenders, zal bij de komende verkiezingen in Zuid Afrika van de partij zijn. De Equal Rights Party is net opgericht en hoopt een belangrijke stem te geven aan de holebi en transgenders in de Regenboog Natie die eerder werd opgericht door Nelson Mandela.

Na de dood van Nelson Mandela zijn vele Zuid Afrikaanse holebi's en transgenders bezorgd om hun gelijke rechten. Mandela richtte eerder de Regenboog Natie op en zorgde er mee voor dat zijn land in 2006 het vijfde land ter wereld werd waar holebi's kunnen trouwen en kinderen kunnen adopteren. Om de strijd voor holebi en transgender rechten te blijven garanderen, en vooral om de strijd aan te gaan tegen homofobie is er nu de Equal Rights Party. Mede oprichter Michael Herbts zegt dat holebi's en transgenders een stem nodig hebben in het parlement om onder andere lesbische vrouwen te beschermen tegen verkrachtingen met als doel hen hetero te maken, en om jongens die op school worden gepest omwille van hun seksuele geaardheid te beschermen.

Herbst, een voormalig professor gezondheidsstudies zegt: "Zuid Afrika heeft een van de mooiste grondwetten dat de rechten van holebi's en transgenders en anderen garandeert, maar in werkelijkheid werkt het nog niet zoals het zou moeten werken. De nieuwe partij wil ook een platform bieden om zich te verzetten tegen de stijgende homofobe overheden in Nigeria en Oeganda". De Nationale Vergadering Zuid-Afrikaners bestaat uit 400 zetels, proportioneel toegekend aan elke partij op basis van het aantal stemmen, en Herbst is ervan overtuigd dat de Equal Rights Party later dit jaar goed zal presteren. Zuid Afrika was destijds het eerste Afrikaanse land met een anti discriminatiewet waarin ook seksuele geaardheid en gender identiteit is opgenomen, maar jammer genoeg is er nog veel homofobie, vooral lesbiennes zijn de laatste jaren het slachtoffer van verkrachtingen onder het mom hen hetero te maken. Daarnaast werden in de afgelopen jaren ook enkele mannen vermoord omwille van hun seksuele geaardheid. De Equal Rights Party zegt dat ondanks veel goede wetten nog veel werk aan de winkel is.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 02 February, 2014 en 2179 keer gelezen.Reageer op dit bericht: