Jaaroverzicht 2013 - ALLES OVER RUSLAND - wetten, homofobe aanvallen, support bekende e.a @ holebi.


NOTA - OM EEN ARTIKEL TERUG TE LEZEN KLIK OP HET WOORD DAT IN HOOFDLETTERS STAAT
- Deze maand keurde men in Rusland de zogenaamde homo propaganda WET goed.

- Er werd deze maand een wet goedgekeurd die BUITENLANDSE holebi's verbied om Russische kinderen te adopteren.

- Een Russisch politicus LIET WETEN dat hij voorstander is van een wet die holebi's openbaar terechtstelt met zweepslagen.


- De Russische overheid liet deze maand weten dat HOLEBI TOERISTEN deportatie, geldboetes en een celstraf riskeren, met andere woorden holebi toeristen zijn niet welkom in Rusland.

- Vanuit de Russische overheid kwam het NIEUWS dat men geen oogje zal toe knijpen tijdens de Olympische winterspelen van volgend jaar betreffende holebi's en hetero holebi supporters.


- Er was ook het nieuws dat de Russische overheid TWEE EXTRA anti holebi en trans wetten wil gaan invoeren.

- President Poetin liet deze maand weten dat alle demonstraties VERBODEN zijn tijdens de komende Olympische winterspelen - zowel demonstraties van hetero's als van holebi's.


- President POETIN zei deze maand dat holebi's en transgenders niet worden gediscrimineerd in zijn land.

Er was deze maand ook het bericht over een DERDE anti holebi wetsvoorstel vanuit Rusland.

- Russische homofoben lieten weten dat ZANGER Elton John niet welkom is.

- Het IOC (Internationaal Olympisch Comité) liet deze maand weten GEEN PROBLEMEN te hebben met de homofobe wetten in Rusland.- Enkele HOLEBI ACTIVISTEN werden begin deze maand aangevallen door fascistische homofoben, naar aanleiding van de homofobe wet die toen nog op komst was.


- Deze maand werd er op gruwelijke wijze een jonge homo VERMOORD in Russische stad Wolgograd, de feiten gebeurden meteen na zijn coming out.

- Deze maand werden in ST PETERSBURG holebi's aangevallen tijdens een vreedzame demonstratie, en dit op de internationale dag tegen homofobie


- Opnieuw werd er in Rusland een HOMO VERMOORD De feiten gebeurden in Zaporozhe.

- Een Russische LESBIENNE moest deze maand bijna 500 euro boete betalen omdat ze had gezwaaid met een holebi vlag.


- Een Russisch HOLEBI FILM festival kreeg deze maand een boete onder de zogenaamde gay propaganda wet.

- Er verscheen nieuws en een VIDEO waarin te zien was dat jonge neonazi's homo's mishandelen en vernederen.

- Deze maand werden NEDERLANDSE documentaire makers opgepakt in het noorden van Rusland.


- Een homo auteur uit Brits-Columbia, Canada, kreeg deze maand HAATMAILS vanuit Rusland omdat hij een kinderboekje heeft geschreven over een Russische homo prins.

- Deze maand werd een Russische HOMO ACTIVIST aangevallen, was er tevens nieuws over een overltero Rus die in elkaar werd geslagen omdat men dacht dat hij homo was.

- Deze maand dook er een video op waarin een Russische TRANSGENDER werd mishandeld door homofobe jongeren.

- Een Russische LESBISCHE journaliste liet deze maand weten dat ze haar land gaat ontvluchten met vrouw en kinderen uit angst voor de toenemende homofobie van de Russische overheid.


- Een Russische HOMO kwam in het nieuws omdat hij een geldboete en gevangenisstraf riskeerde omdat hij in zijn eentje had geprotesteerd tegen de anti holebi wetten in zijn land.

- Er werden deze maand 10 Russische HOLEBI ACTIVISTEN opgepakt.


- Deze maand werd een Nederlandse DIPLOMAAT aangevallen in Rusland, er werden holebi symbolen op zijn spiegel getekend.

- Er was ook het nieuws dat blijkt dat er steeds meer Russische holebi's en transgenders ASIEL aanvragen in de VS

- Deze maand werden holebi's in een hiv centrum AANGEVALLEN waarbij 1 slachtoffer een kogel in zijn oog kreeg.
- Opnieuw dook er deze maand een VIDEO op waarin een Russische homo werd mishandeld door homofoben.
- Tegen het eind van deze maand was er het nieuws dat homo's werden aangevallen met GIFGAS in een homo bar.- Sexy GESPIERDE BOYS van de boysband Kazaky uit Oekraïne maakten een song in een statement tegen de homofobe wet die opkomst was in Rusland + 3 video's.


- In Amsterdam PROTESTEERDEN holebi's tegen de Russiche president Poetin + foto's.


- Belgisch Senator JEAN JACQUES DE GUCHT zei deze maand dat onze Belgische ambassade Russische holebi's moet ondersteunen.


- De Britse actrice TILDA SWINTON riep deze maand met een foto op om op te komen voor Russische holebi's.

- Vanuit IJsland kwam het nieuws dat een BURGEMEESTER uit het stadje Reykjavik liet weten dat het zijn banden met Rusland wil doorknippen omwille van de anti holebi wet - en in update liet ook Venetië weten hetzelfde te willen doen.

De bekendste homo activist NIKOLAI ALEKSEEV riep deze maand op om geen Russische producten te boycotten in de strijd tegen de homofobie in zijn land.

- De Britse POPGROEP Autoheart kwam deze maand met een song tegen de anti holebi & trans wetten in Rusland + video.


- Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Roegiers liet weten dat hij wil dat de MINISTER van sport opkomt voor Russische holebi's.

- Zangeres LADY GAGA noemde deze maand Russen laf omwille van de anti holebi wetten.

- Er waren deze maand MENINGEN uit Nederland, Belgie, de UK en Rusland over wel of geen boycots.

- President OBAMA sprak zich deze maand negatief uit over de anti holebi wetten.

- De Britse schrijver, acteur, presentator en komiek STEPHEN FRY schreef deze maand een open brief over de anti holebi wetten in Rusland + Fry aangevallen door Brits journalist.

- Uit Ierland kwam het nieuws dat IERSE JONGEREN groepen protesteerden tegen de anti holebi wetten.

- In Antwerpen ging er deze maand een HOLEBI KISS IN door aan aan het Russische consulaat - Ze deden mee met het "To Russia With Love-kiss-in Protest", waarmee ze protesteerden tegen de situatie van holebi's en transgenders in Rusland + foto's en video.

- Een Duitse DRAG QUEEN maakte deze maand een heel drastisch statement tegen de homofobe wetten + video.

- Openlijk homo acteur GEORGE TAKEI zei deze maand dat hij geen voorstander is van een boycot van de Olympische winterspelen maar dat hij een verplaatsing wel zag zitten.

- Er was deze maand ook een apart nieuws bericht over RUSSISCHE homo neonazi's die holebi vriendelijk zijn.

- Een
STUDENT schreef deze maand een brief aan Elio Di Rupo over de sitautie van holebi's in Rusland.

- Openlijk homo en OLYMPISCH KAMPIOEN de Australische schoonspringer Matthew Mitcham, noemde deze maand de anti holebi wetten in Rusland afschuwelijk.

- De Belgische modeontwerper KRISTOF BUNTINX kwam deze maand in het nieuws met zijn boxershorts met Russische symbolen gemixt met de regenboog als statement tegen de anti holebi wetten in Rusland + video.

- De openlijke homo olympische sporter JOHNNY WEIR vroeg zich deze maand af hoe het zal lopen in Rusland tijdens de Olympische winterspelen.

- Een Amerikaanse PORNO STUDIO liet deze maand weten dat ze Russische holebi's willen helpen die hun land wllen ontvluchten.

- De Verenigde Naties spraken zich deze maand NEGATIEF uit over de anti holebi wetten in Rusland - en ook die van Moldavie en Oekraine.

- Eind deze maand kwamen in AMSTERDAM 2500 mensen samen om te protesteren tegen de anti holebi en trans wetten in Rusland + foto's en 2 video's.


- Deze maand ging in BRUSSEL een holebi kiss in door aan Russische ambassade als protest tegen de anti holebi wetten in Rusland + foto's en video.

Deze maand kwamen tal van Russische HETERO'S op voor holebi's en transgenders.

- Zangeres CHER zei deze maand volmondig neen tegen Rusland om daar te gaan optreden, ze weigerde omwille van de homofobe wetten.

- Obama eindigde deze maand in een lijstje van Russische HELDEN die strijd leveren tegen homofobie in het land.

- Zanger ELTON JOHN liet weten dat hij eind dit jaar wél naar Rusland gaat en legde uit waarom.


- Een historische kleine overwinning in de Russische stad Ryazan waar men de anti holebi wet VERWIERP

- Het mode merk van BJORN BORG kwam deze maand op voor Russische holebi's.

- Deze maand riep de RAAD VAN EUROPA Rusland op de anti holebi wetten af te schaffen.

- Ook deze maand tekenden sportministers van 19 EUROPESE lidstaten een verklaring tegen homfobie wat tevens een statement was tegen Rusland.

- Nog deze maand veroordeelden twee EUROPARLEMENTAIREN het IOC en lieten ze weten dat ze Rusland uit de Raad van Europa willen.

- Ook in ons landje zeiden enkele politici NEEN tegen de homfobie in Rusland.

- Ondanks alles lieten Russische holebi's deze maand weten dat ze een HOLEBI SPORT evenement gaan organiseren.


- Slecht nieuws vanuit het kamp van COCA COLA waaruit bleek dat de frisdranken gigant niet wil opkomen voor holebi's en transgenders in Rusland.

- President POETIN zei deze maand dat hij voorstander is van anti holebi wetten maar dat hij daarnaast tegen holebi haat is.

- Meubel gigant IKEA trok een advertentie met een lesbisch koppel terug uit de cataloog voor Rusland uit angst voor een geldboete.


- De Australische Olympische snowboardster Belle Brockhoff, riskeert als enige OPENLIJKE holebi atlete tijdens de Olympische winterspelen in Rusland problemen omdat ze van plan is een statement te gaan maken tegen homofobie.

- Zangeres MELISSA ETHERIDGE stelde een song voor om aandacht te vragen voor de situatie van holebi's in Rusland + video.

- Elton John kwam deze maand opnieuw in het nieuws, dit keer omdat hij in RUSLAND zich uitsprak over de anti holebi wetten + video.

- De pro holebi en anti Poetin groep PUSSY RIOT komt weldra vrij na een speciale wet.

- De Russische opera zangeres en parlementslid MARIA MAKSAKOVA is het enige Russische parlementslid dat zich negatief uitspreek over de anti holebi wet.

- Coca Cola wil nog steeds NIET OPKOMEN voor holebi's als sponser van de Olympische winterspelen in Rusland - maar gek genoeg plaatsten ze wél foto's van acties tegen Coca Cola op hun eigen website's gevoerd door activisten die vragen dat de frisdrank gigant als groot sponser van de spelen zich negatief uitspreekt over de anti holebi wetten in Rusland.Dit bericht is gepost op 30 December, 2013 en 2291 keer gelezen.Reageer op dit bericht: