Jaaroverzicht 2013 - BINNENLANDS NIEUWS - HOMOHUWELIJK OUDERSCHAP EN - POLITIEK @ HOLEBI


NOTA - OM EEN ARTIKEL TERUG TE LEZEN KLIK OP HET WOORD DAT IN HOOFDLETTERS STAAT- Televisiekok WIM BALLIEU kwam in het nieuws omdat hij een vriendje heeft.

- Vlaams presentatrice, actrice en zangeres TRUUS DRUYTS kwam ook in het nieuws met haar nieuwe vriendin: Esther.

- Uit een onderzoekje bleek dat er jaarlijks duizend BABY'S in ons landje worden verwerkt voor buitenlandse lesbische koppels.

- Uit nieuwe cijfers van het Vlaams Centrum voor Adoptie bleek dat ADOPTIE bij holebi koppels in de lift zit in ons landje.

- 10 jaar HOMOHUWELIJK in BelgiŽ + getuigenissen en video.


- Danser DAVY BROCATUS vierde deze maand zijn 8ste huwelijks verjaardag met zijn Russische echtgenoot Anatoly, wiens ouders nog steeds niet op de hoogte zijn van het feit dat hun zoon getrouwd is met een man.


- De Antwerpse waarnemende politie korpschef SERGE MUYTERS en zijn vriend Jeroen Van Lievenoogen, stapten deze maand in het huwelijksbootje.

- Vlaamse schrijver en radio-dj TOM DE COCK kwam in het nieuws omdat hij en zijn man bezig zijn met adoptie.

- Zanger van de Vlaamse popband Dez Mona GREGORY FRATEUR kwam deze maand in het nieuws omdat hij samen met een hetero vriendin een kindje heeft en deelt.

- Tien jaar homohuwelijk in BELGIE deel 2 - blijven inzetten voor gelijke rechten.


- Deel 3 TIEN JAAR homohuwelijk in BelgiŽ - Vijf bijzondere homohuwelijken.

- In een nieuw juridisch weekblad werd de rechtspostie van de LESBISCHE MEEMOEDER geanalyseerd in ons landje.

- De Waalse BURGEMEESTER Eric Lomba kwam deze maand in het nieuws omdat hij via internet wereldwijd homohuwelijken afsluit + video.

- Ex Mijn Restaurant deelneemster YANAIKA liet deze maand weten dat ze trouw plannen heeft met haar vriendin Sofie Schoeffaerts.

- Lesbisch OUDERSCHAP in BelgiŽ, een gesprek met een 24-jarige met twee mama's.

- Uniek: een Belgische rechtbank erkende voor het eerst twee HOMO'S als papa's.


- Mooi verhaal - de beste hetero vriendin van een HOMO KOPPEL vervulde de kinderwens van het koppel. De kleine GabriŽl heeft nu ťťn mama en twee papaís.

- Er was ook nieuws rond het aantal afgesloten HOMOHUWELIJKEN in ons landje - met daarbij vermelding dat er fouten werden gemaakt betreffende die cijfers door minister Milquet.


- Deze maand trouwde ex dance zangeres TINA BRIDE met haar vriendin.

- Vlaams radio- en televisiepresentator SAM DE BRUYN liet weten dat hij gaat trouwen met zijn vriend Wannes Libbrecht.

- Belgisch nieuwsanker WIM DE VILDER stapte deze maand stiekem in het huwelijksbootje met zijn vriend Stefaan Fagot.- Een Antwerps HOMO POLITICUS en een Gentse hetero politicus, kwamen deze maand in het nieuws omdat ze zich beiden in zetten voor holebi's.

- Premier ELIO DI RUPO liet begin dit jaar weten trots te zijn op ons landje, in vergelijking met de rellen betreffende de openstelling van het homohuwelijk in Frankrijk.

- Onze politiekers stelden een ACTIEPLAN voor ter bestrijding van homofobie - zes prioriteiten + reacties.


- In de Belgische ASIEL WET werden seksuele geaardheid en gender identiteit opgenomen.


- N-VA Kamerlid ZUHAL DEMIR protesteerde tegen het feit dat het Turkse consulaat 0m Turkse pleegkinderen voortaan enkel bij onthaalouders van Turkse origine onder te brengen en niet bij holebi koppels.

- Federaal Minister JOEL MILQUET startte samen met Fransen en Italianen een Europees plan tegen holebifobie en meer.


Vlaams volksvertegenwoordiger JAN ROEGIERS liet deze maand weten dat hij van mening is dat ons landje zich moet bemoeien met holebi rechten in het buitenland.

- Minister Milquet liet weten dat ze LESBIENNES die een kinderwens hebben wil helpen.

- Onze Belgische politici lieten deze maand weten dat ze HOLEBI FOBIE op het internet strafbaar willen maken.

- Super dossier - het HOLEBI, TRANS en antiseksisme beleid van Milquet


- Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Roegiers liet weten dat hij wil dat de MINISTER van sport opkomt voor Russische holebi's.


Elio di Ruppo kwam deze maand OP VOOR holebi's tijdens zijn toespraak aan de Verenigde Naties in New York.


Senator Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) kwam deze maand in het nieuws omdat hij de zogenaamde HOMO TESTEN hekelt van de Golfstaten.

- Ook bij ons zeiden enkele politici NEEN tegen de homfobie in Rusland.


- Vlaams minister Pascal Smet stuurde deze maand samen met de holebi en trans federatie Cavaria een PAKKET rond ender en seksuele diversiteit naar alle Vlaamse scholen.

- Vanuit onze politiek kwam het nieuws dat onze regering HETERO EN HOLEBI schijnrelaties gaat aanpakken.


- Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders liet weten dat hij GEEN boycot wil van de Olympische winterspelen in Rusland naar aanleiding van de anti holebi wetten aldaar.

- Senatoren Yoeri Vastersavendts en Nele Lijnen van OPEN VLD zeiden dat uitsluiting van homoís als bloeddonoren is aan herevaluatie toe is.

- Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx LIET WETEN dat ons landje er aan denkt homo's toch toe te laten bloed te geven, en dit mede naar aanleiding van een uitspraak door de Raad van Europa.

Dit bericht is gepost op 30 December, 2013 en 3582 keer gelezen.Reageer op dit bericht: