Onderzoek - Homo's hebben een mannelijker gezicht dan hetero mannen.Homo's hebben een meer mannelijk gezicht dan hetero mannen. Dat blijkt uit een nieuwe studie door het Center for Theoretical Study, aan de Charles Universiteit van Praag en de Academie van Wetenschappen van de Tsjechische Republiek.

Volgens de onderzoekers hebben homo's bredere en kortere gezichten, kleinere en kortere neuzen, en nogal massief meer afgeronde kaken dan hetero mannen, en hebben homo's mannelijkere gezichten dan heteroseksuele mannen. Volgens de Tsjechische onderzoekers zijn de verschillen tussen de gezichten van homo's en hetero mannen zeer uitgesproken. De studie resultaten maken meteen komaf met het stereotype beeld dat men heeft van homo's dat ze meer vrouwelijker zouden zijn.

In het eerste deel van de studie werd er gekeken naar de morfologische verschillen tussen homo's en hetero mannen. In het tweede deel werd gekeken naar de vraag of een individu zijn seksuele geaardheid correct uitsluitend kon worden bepaald op basis van gelaatstrekken. Voor deel een onderzocht men 40 homo's en 40 hetero mannen Voor deel twee onderzocht men 33 homo's en 33 hetero mannen. Daarbij werden meer dan 11.000 co÷rdinaten opgericht om te kunnen vergelijken met geometrische morfometrie. Daarnaast onderzocht men nog 80 studenten mannen en vrouwen. Zij moesten van 66 deelnemers uit deel twee zeggen of het gezicht van de man meer mannelijk of meer vrouwelijk was op een schaal van 1 tot 7, waarbij 1 stond voor erg mannelijk en 7 voor erg vrouwelijk. De studenten konden aan de hand van een gezicht geen seksuele geaardheid aanduiden maar wel bleek dat de homo mannen allemaal werden aangeduid met een meer mannelijk gezicht.

Het beoordelen van iemands seksuele geaardheid op basis van stereotype gender specifieke eigenschappen leidt tot frequente verkeerde beoordelingen, concludeerden de onderzoekers. Ze benadrukten wel dat het onderzoek nog zou moeten worden herhaald binnen de verschillende etnische groepen en binnen een grote groep mensen om de validiteit te versterken. En dat de stereotype beoordeling van vrouwelijkheid voor homo's beschamende vooroordelen zijn van seksuele geaardheid.


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 09 November, 2013 en 3385 keer gelezen.Reageer op dit bericht: