Opnieuw homo zelfmoord in Europees land, dat blijft falen inzake bescherming holebi's en transgenders.


Opnieuw heeft in ItaliŽ een homo zelfmoord gepleegd. Op zijn afscheidsbriefje stond onder andere te lezen dat hij de homofobie in het land aanklaagt. Het is inmiddels het derde holebi zelfmoord slachtoffer op enkele maanden tijd in ItaliŽ, het land dat nog steeds geen wetten heeft om holebi's en transgenders te beschermen tegen discriminatie en holebi en transfobie.

Een 21-jarige jonge man, enkel gekend onder de naam Simone D, een medisch student aan de universiteit van La Sapienza, heeft zichzelf zondag ochtend van het leven benomen. Hij klom op het dak van een voormalige pasta fabriek en sprong naar beneden. Op een briefje dat hij bij zich droeg stond te lezen: 'ik ben homo, en dit is een vrij land maar er is nog zoveel homofobie'. De politie vermoedt dat de jongeman slachtoffer was van homofobische pesterijen op de universiteit en op zijn stage plaats. De familie van de jongeman laat weten dat ze niet eens wisten dat hun zoon homo was, en dat ze geen tekens van depressie hadden opgemerkt.

Op 30 oktober zullen tal van holebi's en transgenders door de Italiaanse straten trekken om de overheid aan te zetten werk te maken van wetten tegen discriminatie van holebi's en transgenders. De betogers willen dat de overheid meer aandacht heeft voor homofobie en dat er op scholen en elders informatie wordt verspreid. 1 op 10 Italiaanse holebis overweegt zelfmoord. In september kwam Amnesty nog met een rapport waaruit bleek dat de wetgevingen van enkele Europese lidstaten falen betreffende de bescherming van holebi's en transgenders. ItaliŽ werd samen met Duitsland, Letland en Bulgarije op de vingers getikt.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
BIJNA HELFT VAN EUROPESE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS HEEFT LAST VAN DISCRIMINATIE

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
VEEL HOMOFOBIE EN SEKSISME OP INTERNET
WERELDWIJDE MEDISCHE ORG TEGEN WORDT HETERO THERAPIE
GEMEENTE MOET HOLEBI HUWELIJKS WEIGERAAR NIET TERUG AANNEMEN
NIEUW ALBUM AGAINST ME - IN TEKEN VAN TRANSGENDERISME + VIDEO
STEEDS MEER RUSSISCHE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS VLUCHTEN NAAR VS
HOLEBI KOPPELS KRIJGEN KINDERGELD MAAR MOGEN NIET TROUWEN OF ADOPTEREN
THEORIE HOLEBI HATER IS ZELF HOLEBI ONTKRACHT
ZANGERES BRENGT SONG VOOR HOLEBI EN TRANS SLACHTOFFERS WERELDWIJD
AMERIKAANS HOMO KOPPEL TROUWT IN STAAT WAAR DAT NIET MAG
UNIEK CREDIT SUISSE LANCEERT EERSTE HOLEBI EN TRANSGENDER GELIJKHEIDS INDEX - IS ZOALS DE BELL20
HOMO HUWELIJK LEGAAL IN AUTRALIAN CAPITAL CANBERRA MAAR WORDT AANGEVOCHTEN DOOR OVERHEID
PAUL DE LEEUW PRESENTEERT TOP 2000 CONCERT DAT OOK OP TV KOMTholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 October, 2013 en 2447 keer gelezen.Reageer op dit bericht: