Meer mensen voelen zich aangetrokken tot iemand van hetzelfde geslacht dan gedacht.Uit een Amerikaanse studie blijkt dat er meer mensen zich aangetrokken voelen tot iemand van hetzelfde geslacht, dan er wordt toegegeven. De universiteit van Ohio en Boston komt tot hogere cijfers van het aantal mensen dat zich aangetrokken voelt tot iemand van dezelfde sekse enkel omdat de ondervraagden aangeven dat dit geheim blijft.

Men bevroeg 2516 Amerikanen die werden ingedeeld in twee groepen. De eerste groep mochten deelnemen aan een anoniem computer onderzoek, de andere groep kreeg een onderzoek voorgeschoteld waarbij ze hun antwoorden op de vragen konden verbergen maar ook niet konden verbergen. Uit de onderzoeken bleek dat wanneer mensen hun antwoord volledig anoniem konden geven ruim 65 procent toegaf zich soms aangetrokken te voelen tot iemand van hetzelfde geslacht, en 59 procent had al eens seks met iemand van hetzelfde geslacht. De onderzoekers concludeerden dat de resultaten laten zien dat non-heteroseksualiteit aanzienlijk is onderschat in bepaalde enquêtes

Wanneer men direct op de man of vrouw af vroeg of men zichzelf zag als heteroseksueel liet 11 procent weten dat ze zich niet zien als hetero. Maar wanneer men indirect vroeg akkoord te gaan met de stelling in een schaal van 0 to 4 hetero zijn, was 19 procent het niet eens met de stelling. Uit het onderzoek bleek ook dat mensen sneller een anti holebi houding toegaven wanneer hun antwoord anoniem bleef. De onderzoekers stellen niet dat hun resultaten een represtatief beeld geeft, van de Amerikaanse populatie, maar zeggen wel dat het aantoont dat er een groter aantal mensen zichzelf aangetrokken voelt tot iemand van hetzelfde geslacht dan gedacht. Als mensen anoniem kunnen blijven geven ze sneller toe deze gevoelens te hebben, net zoals ze sneller toegeven anti holebi te zijn. Ook uit eerdere onderzoeken bleek al dat er meer hetero's open staan voor holebi gevoelens en/of seks dan gedacht.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 October, 2013 en 4008 keer gelezen.Reageer op dit bericht: