Jong Belgisch homo koppeltje start eigen Brasserie.

Een jong Belgisch homo koppeltje openen hun eigen brasserie Julocke op het dorpspleintje van Daknam (deelgemeente van Lokeren). Hoewel de twintigers erg jonge ondernemers zijn, hebben ze toch al ervaring achter de kiezen, blijkt uit het verhaal van de 21-jarige Kenneth An­thuenis en de 23-jarige Pieter-Jan De Schoenmacker in de krant het nieuwsblad.

‘Ik werkte drie jaar als souschef in een restaurant in Oostakker, Kenneth heeft ervaring in het café van zijn vader, dat net hiernaast ligt’, vertelt De Schoenmacker, die het keukengedeelte voor zich neemt. ‘We hebben wel even getwijfeld om deze zaak over te nemen omdat we beiden een vaste job hadden, maar beseften snel dat je zo'n kans maar een keer krijgt. Het is voor ons een droom die we al lang koesteren’, zeggen De Schoenmacker en Anthuenis, die een koppel zijn. Kenneth en Pieter-Jan zijn ervan overtuigd dat hun relatie hier sterker uit zal komen ‘We zullen veel samen zijn, maar het belangrijkste is dat je elkaar niet verstikt en de ruimte geeft om elk zijn eigen ding te doen’, vult Anthuenis aan.

De twintigers willen een gezellige brasserie openen waar je een snack, steak of menu kan eten. Elke maand stellen we een suggestiemenu voor’, zegt De Schoenmacker. De ligging aan het gezellige kerkpleintje is een mooie troef en vooral in de zomer zeer gegeerd. ‘Hier kan je tot rust komen. Als we zelf gaan tafelen, vinden we het belangrijk om op ons gemak te zitten en niet haastig te eten.’ Julocke als naam voor de brasserie ligt niet voor de hand. ‘Het is in Daknam de gewoonte om horecazaken de naam uit het Reynaertverhaal te geven’, zegt Anthuenis. ‘Julocke is de vrouw van de pastoor en haar naam betekent zoveel als ‘jou lok ik’. We willen ook klanten lokken door onze goede service’, lacht het koppel. Op 17 oktober gaat de brasserie open voor het grote publiek, komende zondag is een openingsreceptie gepland.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE BINNENLANDSE HOLEBI.INFO NIEUWS:
10de EDITIE BELG HOMO TOP 100 + PARTY OP KOMST - STEM MEE
ANTWERPSE UNIV START UNIEK EERSTE BELG ONDERZOEK NAAR HOLEBIFOBIE TRANSFOBIE EN SEKSISME DOE MEE
WEBSITE VAN BELG HOLEBI EN TRANS FEDERATIE WINT ANYSURFER LABEL
REFERENTIEMAGISTRAAT HOLEBI EN TRANSGENDER GEWELD AANGESTELD BIJ GENTSE PARKET
BELG PINK SCREENS FILMFESTIVAL MET HOLEBI - TRANS EN HETERO FILMS + VOLLEDIG PROGRAMMA (7 tot 16 november)
HET HOLEBI FILM FESTIVAL KOMT ER AAN + VOLLEDIG PROGRAMMA (6 tot 22 november)
BELGISCH GAY BEARS (homo beren) WEEKEND + MR BEAR BELGIUM KOMT ER AAN (31 oktober tot 3 november)
BELG HOLEBI THEATER HERNEEMT STUK 'TRANSGENDER (Vanaf 17 Oktober)'
AMFITHEATER KOMT OPNIEUW MET HOLEBI STUK (Antwerp, Leuven, Tienen) + SPEELDATA (Vanaf 1 November)

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 12 October, 2013 en 3346 keer gelezen.Reageer op dit bericht: