Internationale Coming Out Dag - Belg OutTv presentator waagt kans met Eurosong om holebi's internationaal te steunen + video.Vrijdag 11 oktober is het Coming Out Day, waarbij er bewust internationaal stilgestaan wordt bij de maatschappelijke aanvaarding van homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen.

De Antwerpenaar Jens Geerts (foto), presentator op de Vlaams-Nederlandse homozender OUTTV, wil al heel lang zijn steentje bijdragen aan de acceptatie van de homogemeenschap binnen Europa. Hij bedacht daarom een originele en aparte actie om Coming Out Day extra in de verf te zetten. “Ik neem deel aan Eurosong 2014 om holebi’s internationaal een hart onder de riem te steken. Want hoe kan je deze doelgroep beter bereiken dan via het Eurovisiesongfestival dat het homofestival bij uitstek is,” aldus de vijfentwintigjarige Jens.

Toen Jens Geerts vernam dat de Vlaamse openbare omroep sinds dit jaar met een nieuwe invulling van Eurosong uitpakte, waarbij op zoek gegaan wordt naar een leuke cover van een Eurovisiesongfestivalnummer, besloot hij zijn kans te wagen. Het liedje dat de OUTTV-presentator hiervoor uitkoos, nl. ‘My Star’ van BrainStorm, lag voor de hand: “Het is een nummer dat me muzikaal grijpt. Op mijn vijftiende had ik mijn eerste grote crush op een jongen die bij me op school zat. Om mijn gevoelens te uiten, schreef ik ze voor mezelf op onder begeleiding van een instrumentale versie van ‘My Star’. Tien jaar heb ik niets ondernomen met mijn zelfgeschreven tekst, maar nu is het tijd om deze letterlijk en figuurlijk uit de kast te halen.”

De aanleiding van de actie kwam in de eerste plaats door de verontrustende berichtgevingen rond de anti-homowetten in Rusland. Een land dat overigens ook sinds 1994 deelneemt aan het Eurovisiesongfestival en de liedjeswedstrijd zelfs één keer won in 2008. Het feit dat deze Russische anti-homowetten volgens sommige internationale instanties niet in strijd is met de antidiscriminatiebepalingen, verontrust Geerts enorm: “Heel wat homo’s worden nog steeds uitgescholden en niet erkend als volwaardige mensen met gelijke rechten. Zelfs in België en Nederland moet er nog wel wat veranderen. Of is het normaal dat als men ‘homo’ roept naar iemand dit gelijk staat aan uitschelden of vernederen?”

Het introductiefilmpje waarmee Jens zijn herwerkte versie van ‘My Star’ voorstelt, staat sinds vandaag op YouTube. Het nummer zelf uiteraard nog niet daar hij anders gediskwalificeerd zou worden. Pas na een schriftelijke of telefonische afwijzing van VRT, zal hij het volledige filmpje online zetten: “Ik ben me bewust van het feit dat ik hiermee homofobie niet uit de wereld help, maar ik geloof wel dat alle beetjes helpen. Hopelijk kan mijn boodschap anderen inspireren en moed geven om 100% zichzelf te durven zijn. Muziek en liefde zijn universeel, toch kan je commerciële radiosongs rond homoliefde anno 2013 nog steeds op één hand tellen. Misschien is de tijd nu aangebroken om eens een jongen naar het Eurovisiesongfestival te sturen die oprecht zijn liefde bezingt voor zijn lief, die toevallig ook een jongen blijkt te zijn.”EEN GREEP UIT HET OVERIGE BINNENLANDSE HOLEBI.INFO NIEUWS:
ANTWERPSE UNIV START UNIEK EERSTE BELG ONDERZOEK NAAR HOLEBIFOBIE TRANSFOBIE EN SEKSISME DOE MEE
PINK SCREENS FILMFESTIVAL MET HOLEBI - TRANS EN HETERO FILMS + VOLLEDIG PROGRAMMA
WEBSITE VAN BELG HOLEBI EN TRANS FEDERATIE WINT ANYSURFER LABEL
HET HOLEBI FILM FESTIVAL KOMT ER AAN + VOLLEDIG PROGRAMMA
BELGISCH GAY BEARS (homo beren) WEEKEND + MR BEAR BELGIUM KOMT ER AAN (31 oktober tot 3 november)
BELG HOLEBI THEATER HERNEEMT STUK 'TRANSGENDER (Vanaf 17 Oktober)'
AMFITHEATER KOMT OPNIEUW MET HOLEBI STUK (Antwerp, Leuven, Tienen) + SPEELDATA (Vanaf 1 November)
INFO AVONDEN OVER MELDEN HOLEBI EN TRANSFOBIE IN VLAAMSE STEDEN (Vanaf 21 oktober)

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: email aan holebi.info van Jens Geerts.

Dit bericht is gepost op 10 October, 2013 en 5240 keer gelezen.Reageer op dit bericht: