24-jarige Belgische homo klaagt homofoob geweld op de werkvloer aan.
De 24-jarige Kenny Lava (foto) uit Deinze zegt dat zijn werkgever niets onderneemt tegen homofobisch geweld waar hij op de werkvloer slachtoffer van werd. De directie van de firma Petersime, gevestigd in Zulte, ontkent dit. Kenny werkt al vijf jaar als lasser bij Petersime, wereldleider op de markt van eierbroedmachines.

Kenny deed zijn verhaal in de krant het Nieuwsblad. Daarin zegt hij dat een collega hem het leven onmogelijk wil maken omdat hij homo is. ‘Die collega toonde mij in het verleden verscheidene keren zijn geslachtsdelen. Ik waarschuwde hem dat ik de volgende keer naar de directie zou stappen. En dat is ook gebeurd." De directie stuurde de collega van Kenny een aangetekend schrijven om hem aan te manen met dergelijke handelingen te stoppen.

‘Maar die collega is Franssprekend en de brief was in het Nederlands opgesteld. Dus moest zijn vrouw hem lezen. Zij was daar klaarblijkelijk niet blij mee. En dat heeft voor problemen gezorgd binnen het koppel’, zegt Kenny. Volgens Kenny liet de wraak van zijn collega niet lang op zich wachten. ‘Vorige vrijdag kruisten onze wegen elkaar op de werkvloer. Hij is op mij afgekomen. Hij heeft mij in het Frans voor vuile homo uitgescholden en heeft mij een klap tegen de linkerslaap gegeven. Ik ben gevallen en vreesde dat er nog meer klappen zouden vallen.’ Maar gelukkig grepen twee andere collega's van Kenny wel in en kon hij vluchten. "Ik heb meteen melding bij de directie gedaan, maar ze sturen mij wandelen." De directie van Petersime spreekt dat tegen. ‘Wij nemen de zaak zeer ernstig. Maar wij willen eerst alle betrokken partijen en getuigen horen. Sommige getuigen hebben een ander verhaal, dan wat onze werknemer u en ons verteld heeft. Wij sluiten een persoonlijke vete niet uit, maar moeten er de juiste toedracht van kennen alvorens wij eventueel maatregelen nemen’, aldus Petersime.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HOLEBI EN TRANSFOBIE IN BELGIE EN OP HET INTERNET MOET ANDERS WORDEN AANGEPAKT
HOMO ACTEUR KRIJGT AWARD VOOR INZET VOOR HOLEBI EN TRANS GEMEENSCHAP
POLYGAMIE EN POLYANDRIE WETTELIJK TOEGESTAAN - HOMOSEKSUALITEIT WETTELIJK VERBODEN
GUY VOETBALSCHEIDSRECHTER BIJ ANTWERPEN EERSTE PROVINCIALE IS EIGENLIJK EERSTE HOMO SCHEIDSRECHTER UIT DE KAST
HET WITTE HUIS GAAT PRATEN OVER BISEKSUELEN
BELGISCHE BOXERS EN ERO HOMO KALENDER TEGEN ANTI HOLEBI WETTEN IN RUSLAND
BOEK OVER EERSTE HOMO PROF VOETBALLER WIENS LEVEN TRAGISCH EINDIGDE WELDRA OP DE MARKT
STUDENT SCHRIJFT BRIEF AAN ELIO DI RUPO OVER RUSSISCHE HOLEBI'S
NL BURGEMEESTER ROEPT REGERING OP ACTIE TE ONDERNEMEN TEGEN HOLEBI FOBIE WETTEN IN RUSLAND + ACTIE IN AMSTERDAM + FOTO'S EN VIDEO'S
HOLEBI FOBIE ZAL WORDEN AANGEPAKT ZOALS RACISME IN VOETBAL EN OP INTERNET
GRATIS HOLEBI THEATER VOORSTELLINGEN + FOTO'S EN TRAILER

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 28 August, 2013 en 3218 keer gelezen.Reageer op dit bericht: