Prison Break acteur komt uit de holebi kast door anti holebi wetten in Rusland.

Acteur Wentworth Miller, 41, hoofdrolspeler uit de tv-serie Prison Break is zopas uit de holebi kast gekomen door de homofobe wetten in Rusland. De acteur schreef in een open brief dat hij geen eregast kan zijn van het internationaal filmfestival in het Russische St Petersburg omdat zijn geaardheid botst met de omstreden Russische anti holebi wetten.

Miller plaatste zijn open brief op de website van de Amerikaanse holebi en transgender belangenorganisatie Glaad. In die brief schreef hij onder andere: "Als homo moet ik helaas de uitnodiging weigeren om eregast te zijn op het filmfestival. Ik maak me ook ernstige zorgen over de manier waarop vrouwen en holebi's en transgenders worden behandeld in Rusland. Het is onaanvaardbaar. Ik kan niet met een goed geweten een feestelijke gebeurtenis bijwonen terwijl deze misstanden daar plaats vinden." De acteur schreef verder nog dat hij in de toekomst mogelijk een andere keuze kan maken, "als de omstandigheden zijn verbeterd in Rusland."

Met de brief maakt Miller een krachtige support boodschap naar de holebi en trans Russen die dagelijks geweld en vervolging riskeren. Daarnaast is het ook een ferme boodschap ten aanzien van de Russische president Putin en andere wetgevers.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 August, 2013 en 7972 keer gelezen.Reageer op dit bericht: