Voetbalanalist Johan Boskamp moet homostandpunt verduidelijken bij VRT + 2 video's.


Johan Boskamp, voetbalcoach en analist bij de VRT, moet bij de openbare omroep zijn uitspraken over homo's en voetbal voetbal verduidelijken. Hij werd geciteerd dat homo's naar de dokter moeten. Het was allemaal begonnen een week geleden, toen voetbalanalist in Nederland René van der Gijp zei: "Als je homo bent, dan ben je op je veertiende wel klaar met voetbal. Dan ga je gewoon in een kapperszaak werken." Dat was een reactie op beelden van de boot van de Nederlandse voetbalbond tijdens de gay pride in Amsterdam.

De Nieuwe Revu, een Nederlands tijdschrift dat niet vies is van enige sensatie, vroeg een reactie aan Johan Boskamp, een Nederlander die vooral in België werkt. Zijn antwoord in De Nieuwe Revue: "Wat een flauwekul allemaal. René heeft niks verkeerds gezegd. Hij mag zeggen wat hij wil. Ik ben het roerend met hem eens! Wat moet je anders zeggen als je al die bootjes ziet? In België speelt deze discussie helemaal niet. Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook. Maar al die boze reacties, wat een zielige mensen."

Daarmee werd gezegd dat homo's naar de dokter moeten. Dat lokte niet onverwacht negatieve reacties uit van onder meer Jan Roegiers (sp.a), Freya Van Den Bossche (sp.a) en VRT-journaalmedewerker Sven Pichal.

Maar Boskamp is niet te spreken over dat citaat. Hij zegt dat hij dit niet (zo) gezegd heeft. "Ik heb wel gezegd dat ik het nooit heb meegemaakt dat er homo's in het voetbal waren. Maar dat homo's naar de dokter moeten, heb ik nooit gezegd', reageert hij. 'Ik heb niks tegen homo's. Ze doen wat ze willen, we leven in een democratisch land. Aan wie zich door mij aangesproken voelt, wil ik een ontzettende sorry zeggen. Maar ik heb eigenlijk niets gezegd", noteert Het Nieuwsblad. Ook De Nieuwe Revu zelf spreekt van slechte citering en een misverstand. Op Radio 1 zei Boskamp: "Ik heb niet gezegd dat homo's naar de dokter moeten. Ik heb enkele kennissen die homo zijn. Het zou belachelijk zijn om hen aan te vallen. Dat zijn ook maar mensen en iedereen doet wat hij wil."

In 2008 coachte Boskamp nog FC Nerds, een voetbalploeg voor onwaarschijnlijke voetballers. Hun avonturen werden op VT4 uitgezonden. In de ploeg zaten twee homo's. De VRT wil bij monde van woordvoerder Bjorn Verdoodt toch tekst en uitleg van Boskamp. "De eerste versie was inderdaad absoluut onaanvaardbaar en niet in overeenstemming met de waarden van de VRT." Ook Roegiers en Van Den Boscche zijn opgelucht. "Ik wil dit niet verder op de spits drijven, en ik denk niet dat Boskamp een homohater is. Maar zijn woorden waren op zijn minst onverstandi", zegt Roegiers in Het Nieuwsblad. Erik Noomen, de hoofdredacteur van De Nieuwe Revu, ontkent nu dat Boskamp zou hebben gezegd dat homo's naar de dokter moeten. Volgens hem is er sprake van een misverstand, Hij vermoedt dat het foutieve citaat de ronde doet doordat de website wtf.nl Boskamp had geparafraseerd en zelf commentaar had toegevoegd.

Bekijk hieronder twee video's over hoe het begon en rond uitspraken Van der Grijp:EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
NEDERLANDS OUD VOETBALLER ZEGT HOMO'S KUNNEN NIET VOETBALLEN - ANDERE VOETBALLER ZEGT HOMO'S ZIJN ZIEK

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
BRUSSELS BURGEMEESTER GEEFT REACTIE OP HOMOFOOB INCIDENT POLITIE
EERSTE PROF WORSTELAAR KOMT UIT DE HOLEBI KAST
OVER KLACHTEN HOMOFOBIE IN BELGIE
DUITSE KERK SLUIT EERSTE HOMOHUWELIJK + VIDEO
VLAAMS PARLEMENTSLID WIL DAT MINISTER VAN SPORT OP KOMT VOOR HOLEBI'S BETREFFENDE...
HETERO ATLEET KOMT TIJDENS WK MOSKOU OP VOOR HOLEBI'S MET RISICO OP SANCTIE
SUPPORT WEBSITE ONLINE IN MEEST GEVAARLIJKE LAND VOOR HOLEBI'S
ELLEN MAG OPNIEUW FILM FEST PRESENTEREN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 August, 2013 en 6747 keer gelezen.Reageer op dit bericht: