14-jarige stapt uit het leven na homofobe pesterijen.Een Italiaanse homo jongen van 14 heeft zelfmoord gepleegd omwille van anti homo pesterijen en het gevoel dat hij niet werd aanvaard omwille van zijn seksuele geaardheid. Nadat hij zichzelf al meermaals had verwond pleegde de jongen afgelopen vrijdag zelfmoord door ophanging.

De jongen had twee boodschappen achter gelaten voor zijn familie, één op een USB stick en een andere op een zelfgeschreven papiertje. Daarop stond te lezen: 'ik ben homo, niemand begrijpt mijn drama, en ik weet niet hoe ik dit aanvaardbaar moet maken voor mijn familie'. Uit het politie onderzoek bleek dat de jongen gepest werd omdat hij homo was, werd vastgesteld door enkele haatberichtjes die ze vonden op zijn gsm. De politie commissaris van Rome zei dat hij zijn tranen niet kon bedwingen toen hij de jongen vond. Enkele klasgenoten van de jongen lieten weten dat ze niet wisten dat hij problemen had.

Italiaanse mensenrechtenactivisten wijzen op het feit dat er in 2012 ook een tiener zichzelf van het leven benam omdat hij homo was, en zegt dat dit een gevolg is aan het gebrek aan aandacht voor homofobie vanuit de regering en door het ontbreken van anti discriminatie wetten die holebi's en transgenders kunnen beschermen. In juli liet het Italiaanse lager huis weten gesprekken te voeren over een wet die homofobie strafbaar moet maken, maar tot op heden lijkt er weinig vooruitgang. Italiaanse holebi's kunnen niet trouwen en geen kinderen adopteren. Gender identiteit is net als seksuele geaardheid geen onderdeel van de anti discriminatie wet in Italië.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
17-JARIGE GEPESTE HOMO PLEEGT ZELFMOORD

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
2 BEROEMDE HOLEBI'S KRIJGEN PRESIDENTIAL MEDAL OF FREEDOM
VLAAMS RADIO EN TV PRESENTATOR EN VRIEND GAAN TROUWEN
ELLEN MAG OPNIEUW FILM FEST PRESENTEREN
NIEUW BOEK EROTISCH VERHAAL OVER RELATIE TUSSEN BATMAN EN ROBIN
HOMO AUTEUR VAN HOLEBI KINDERBOEKJE KRIJGT BEDREIGINGEN VANUIT RUSLAND
BELGIE: CELSTRAFFEN VOOR GEWELDDADIGE OVERVALLEN OP HOMO'S
IERSE JONGEREN GROEPEN HETERO EN HOLEBI MAKEN SAMEN EEN VUIST TEGEN...
100 HAATMISDADEN PER WEEK TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN DE UK
OBAMA SPREEKT ZICH UIT OVER ANTI HOLEBI WETTEN RUSLAND + VIDEO EN REACTIE PRESENTATOR
ANTWERPS SCHEPEN KRIJGT HAATMAILS OMDAT HIJ HOLEBI VRIENDELIJK IS
HOMO ACTEUR GEORGE TAKEI WIL ACTIE VOOR HOLEBI IN...
MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 August, 2013 en 2809 keer gelezen.Reageer op dit bericht: