Antwerps homo koppel al twee jaar slachtoffer van homofobe pesterijen.Mario Lunenburg (31) en zijn vriend worden al twee jaar gepest door jongeren uit zijn buurt, het Sint-Jansplein in Antwerpen. "Te veel mensen blijven zwijgen. Ik wil die luchtbel doorprikken dat Antwerpen zo homovriendelijk is", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Woensdag was er een nieuw incident met dezelfde 15-18-jarigen: het koppel stapte uit een bus en werd uitgescholden en bedreigd. Ze verwittigde de politie, die de kereltjes kon oppakken. Ze werden snel losgelaten. "Toen ik met mijn vriend het politiekantoor aan de Handelsstraat buiten kwam, liepen ze letterlijk achter ons." De politie moest de tieners vrijlaten bij gebrek aan strafbare feiten en bewijzen, stelt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. De verklaringen van het koppel worden wel opgenomen in het dossier. Dat vindt Lunenburg onvoldoende: hij trekt naar de celdiversiteit van Lokale Politie Antwerpen.

Lunenburg vindt dat er te weinig gedaan wordt tegen het pesten van homo's. "De stad promoot zich als homovriendelijk, maar ik wil die luchtbel doorprikken. 'De jongste twee jaren wordt het erger en erger in Antwerpen. Die kerels pesten mij al twee jaar. We mogen zijn wie we willen, zeiden ze op de ceremonie van de worldOutgames. Antwerpen is de gay stad bij uitstek. Er is ook een keerzijde aan die medaille. Ik ben niet de enige die dat denkt, veel holebi's durven zelfs niet naar de politie te stappen"

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS
HOMO KOPPEL BESCHULDIGT BRUSSELSE POLITIE VAN HOMOFOBIE EN SLAGEN
ANTWERPS SCHEPEN KRIJGT HAATMAILS OMDAT HIJ HOLEBI VRIENDELIJK IS
BELGIE: CELSTRAFFEN VOOR GEWELDDADIGE OVERVALLEN OP HOMO'S
VLAAMS RADIO EN TV PRESENTATOR EN VRIEND GAAN TROUWEN
WORLD OUTGAMES VERSLAG OVER ATLETIEK, LOPEN EN BRIDGE
WORLD OUT GAMES VIDEO VERSLAG SYNCHROON ZWEMMEN VOOR MANNEN
BELG HANDBOOGSCHUTTER ZEGT VAARWEL
HOLEBI KISS IN IN ANTWERPEN WAS SUCCES + FOTO'S EN VIDEO
GROOTSTE AANTAL DEELNEMERS ANTWERP PRIDE PARADE OOIT + FOTO'S EN DRIE VIDEO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bronnen: Nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 12 August, 2013 en 2610 keer gelezen.Reageer op dit bericht: