Homokoppel beschuldigt Brusselse politie van homofoob geweld en slaan.

Tristan Schotte (foto) en zijn vriend Geoffrey Boissy beschuldigen de politie van zone Brussel-Elsene van geweld en homofobie. De feiten vonden in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats tijdens Electrocity van het Brussels Summer Festival.

Aan het einde van een dj-set aan de Kunstberg wilde Schotte en zijn vriend rond 2 uur 's nachts de plek langs rechts verlaten terwijl de politie het volk langs links leidde. "We zullen de grote omweg maken", zou Schotte gezegd hebben, waarop de politie agressief zou zijn geworden. "Mijn vriend haalde zijn gsm boven maar die werd stukgeslagen en de simkaart en geheugenkaart werden afgenomen." Zelf werd hij op de grond geduwd en gefouilleerd. Ze werden in een combi geduwd. "Ik ben vier keer geslagen toen ik vroeg waarom we opgepakt werden", zegt Schotte. "We werden uitgemaakt voor 'vuile linkse' en 'janet'. Mijn vriend werd in de rug geslagen." Op het politiecommissariaat maakte een vrouwelijke agente hen opnieuw uit voor 'sale pédé' en dreigde haar collega met 'een persoonlijke fouillering'.

Het koppel gaat klacht indienen bij het Comité P, die de politiewerking controleert. De Brusselse LGBT-actiegroep Outrage! is niet te spreken over het incident en organiseert een fluitconcert zondagavond aan het politiecommissariaat in de buurt van de Kolenmarkt, waar er veel homohoreca is gelegen.

update
BERICHT VAN DE RAINBOW COPS BELGIUM
(dat is een organisatie van en voor holebi politie mensen)

Ingevolge de meldingen in de pers en op sociale media met betrekking tot enkele politie collega's in de zone Brussel Hoofdstad - Elsene willen we als Rainbow Cops Belgium LGBT Police u het volgende melden;
- wij hebben vorig jaar een netwerk van contactpersonen uitgebouwd in 35 politiezones, deze hebben na een schrijven van de Rainbow Cops Belgium verklaard een contactpersoon te willen aanstellen.
De zone Brussel Hoofdstad was een van de zones welke zich hiertoe bereid verklaarden en sindsdien wordt er regelmatig met hen samengewerkt.
- Op 11/08/2013 hebben wij contact opgenomen met onze contactpersoon voor de Zone Brussel Hoofdstad, mevrouw Carine Derval (Commissaris van Politie).
- Zij bevestigt dat er een intern onderzoek is opgestart om meer duidelijkheid te kunnen krijgen in wat er precies gebeurde. Het Parket werd eveneens op de hoogte gebracht en start een eigen onderzoek.
- Wij twijfelen er niet aan dat dit controle onderzoek naar behoren zal uitgevoerd worden zoals dit in een rechtstaat zou moeten gebeuren. - Wij werken regelmatig samen met verschillende politiezones en in het bijzonder met de zone Brussel Hoofdstad. Dit is voornamelijk inzake de sensibiliserings- en LGBT opleidingsdagen. Deze opleidingsdagen zijn een initiatief van de staatsecretaris voor Diversiteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dhr. Bruno De Lille. Wij zullen deze opleidingen verder zetten en indien de zone dit wenst, verder intensifiëren. - Er werd eveneens een LGBT brochure opgesteld voor Brusselse politiemensen om hen beter duiding te kunnen geven over LGBT rechten en de LGBT diversiteit, zodat ze deze informatie zouden kunnen gebruiken tijdens hun interventies en de contacten met het publiek.
Wij volgen deze zaak op en zullen voorstellen doen indien inderdaad een homofoob karakter zou kunnen aangeduid worden in de loop van het onderzoek. Mevrouw Derval is bereid om op jullie vragen en reacties te antwoorden; zij is bereikbaar op carine.derval.2477@police.be
Dirk Maes
Vz RCB LGBT Police
Info over de Rainbow Cops Belgium:
Website: KLIK HIER
Facebook: KLIK HIER

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
ANTWERPS SCHEPEN KRIJGT HAATMAILS OMDAT HIJ HOLEBI VRIENDELIJK IS
PAUL DE LEEUW WERKT AAN BELGISCHE SHOW, EN MOET HET AL LANG NIET MEER VOOR DE CENTJES DOEN
BELGIE: CELSTRAFFEN VOOR GEWELDDADIGE OVERVALLEN OP HOMO'S
NIEUW BOEK EROTISCH VERHAAL OVER RELATIE TUSSEN BATMAN EN ROBIN
WORLD OUTGAMES VERSLAG OVER ATLETIEK, LOPEN EN BRIDGE
IERSE JONGEREN GROEPEN HETERO EN HOLEBI MAKEN SAMEN EEN VUIST TEGEN...
VLAAMS PARLEMENTSLID WIL DAT MINISTER VAN SPORT OP KOMT VOOR HOLEBI'S BETREFFENDE...
ELLEN MAG OPNIEUW FILM FEST PRESENTEREN
HOMO ACTEUR GEORGE TAKEI WIL ACTIE VOOR HOLEBI IN...
WORLD OUT GAMES VIDEO VERSLAG SYNCHROON ZWEMMEN VOOR MANNEN
100 HAATMISDADEN PER WEEK TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN DE UK

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 August, 2013 en 3062 keer gelezen.Reageer op dit bericht: