Man krijgt diagnose chronische homoseksualiteit + video.


Toen Matthew Moore, 45, die openlijk homo is, naar een nieuwe dokter ging in Manhattan Beach, Californié, ging hij akkoord met een psychologisch onderzoek. Maar toen hij vernam wat de diagnose was dacht hij dat het om een grap ging, maar volgend de nieuwe dokter was het ernstig. Moore kreeg de diagnose chronische homoseksualiteit.

Naast het feit wat Moore zelf als normale chronische ziekte beschouwt, zoals hoge bloeddruk en cholesterol vermelde de dokter ook homoseksueel gedrag als een chronische ziekte onder code 320.0, die homoseksualiteit omschrijft als een ziekte. Een beschrijving die al lang niet meer van toepassing is sinds homoseksualiteit in 1973 werd geschrapt uit de lijst der mentale ziekten. Daarom dacht Moore dat de dokter een grapje maakte maar dat bleek niet zo te zijn, de dokteres liet weten dat ze bij haar standpunt bleef en vertelde hem ook dat een behandeling mogelijk is en dat mannelijke homoseksualiteit nog steeds als een ziekte wordt beschouwt.

Moore liet aan NBC4 weten dat hij het niet erg vindt dat op zijn medische status vermeld staat dat hij homo is maar wél dat dit omschreven wordt als een chronische behandelbare ziekte. Kort nadien diende hij een klacht in bij de Torrance Health Association waaronder de dokteres valt. Moore eiste een financiële schadevergoeding en verontschuldigingen voor het maken van een foute diagnose. Hij haalde zijn gelijk, kreeg zijn schadevergoeding en een brief met excuses (foto rechts). Daarin liet het centrum ook weten dat ze homoseksualiteit niet beschouwen als een mentale of chronische ziekte. Ze verzekerden Moore er ook van dat zulke zaken in de toekomst niet meer zullen gebeuren. Moore liet nog weten dat hij de naam van de dokteres niet vrijgeeft om haar carrière te beschermen, maar zei dat hij zijn verhaal wel naar buiten wilde brengen om anderen te laten weten dat het oké is om op te komen voor jezelf. "Stel je voor dat ik een 14-jarige was afkomstig uit een klein plaatsje en mijn dokter zou aan mijn ouders zeggen dat ik ziek ben omdat ik homo ben, dat zou vreselijke gevolgen hebben, het is belangrijk dat mensen weten dat homoseksualiteit geen ziekte is", aldus Moore. Die nog liet weten dat hij gerechtelijke stappen gaat ondernemen tegen de dokter.

Video is niet meer beschikbaar.EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
2 BEROEMDE HOLEBI'S KRIJGEN PRESIDENTIAL MEDAL OF FREEDOM
WORLD OUTGAMES VERSLAG OVER ATLETIEK, LOPEN EN BRIDGE
NIEUW BOEK EROTISCH VERHAAL OVER RELATIE TUSSEN BATMAN EN ROBIN
HOLEBI KISS IN IN ANTWERPEN WAS SUCCES + FOTO'S EN VIDEO
ELLEN MAG OPNIEUW FILM FEST PRESENTEREN
IERSE JONGEREN GROEPEN HETERO EN HOLEBI MAKEN SAMEN EEN VUIST TEGEN...
HOMO AUTEUR VAN HOLEBI KINDERBOEKJE KRIJGT BEDREIGINGEN VANUIT RUSLAND
BELGIE: CELSTRAFFEN VOOR GEWELDDADIGE OVERVALLEN OP HOMO'S
100 HAATMISDADEN PER WEEK TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN DE UK
ANTWERPS SCHEPEN KRIJGT HAATMAILS OMDAT HIJ HOLEBI VRIENDELIJK IS
OBAMA SPREEKT ZICH UIT OVER ANTI HOLEBI WETTEN RUSLAND + VIDEO EN REACTIE PRESENTATOR
VLAAMS PARLEMENTSLID WIL DAT MINISTER VAN SPORT OP KOMT VOOR HOLEBI'S BETREFFENDE...

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 August, 2013 en 2463 keer gelezen.Reageer op dit bericht: