Vaticaan schuift homo gedrag van nieuw benoemde priester bankbestuurder onder de mat.

De hoge bestuurder die paus Franciscus recent benoemde tot interim-prelaat van de bank van het Vaticaan zorgt voor opschudding, omdat zopas blijkt dat de man in het verleden meermaals in verband werd gebracht met homoseksualiteit. Een Italiaans journalist claimt dat het Vaticaan het gedrag van een homo priester onder de tafel wil schuiven.

De Italiaanse kranten staan er vol van Monseigneur Battista Mario Salvatore Ricca kwam meermaals in opspraak omdat hij homo zou zijn. Ricca verbleef van 1999 tot 2000 in Uruguay, daar zou hij een relatie hebben gehad met een kapitein van het Zwitserse leger, die hij vervolgens een baan, een huis en een salaris bezorgde. In 2011 kwam hij opnieuw in opspraak toen hij werd aangevallen op een homo (seks) ontmoetingsplaats waar hij volgens getuigen meermaals was gezien. En de laatste keer dat hij in opspraak kwam was toen de brandweer hem moest bevrijden uit een geblokkeerde lift waarin hij samen met een escortjongen kwam vast te zitten.

De paus zou volgens de Italiaanse pers niet op de hoogte zijn geweest van de schandalen in het verleden van priester Ricca. Die op 15 juni benoemd werd bij de Vaticaanse bank, een vacature die al twee jaar open stond als gevolg van grote problemen bij de bank. Er lopen juridische onderzoeken wegens witwaspraktijken en het niet melden van dubieuze transacties. Met de benoeming van Ricca wilde de paus een einde maken aan alle schandalen rond de bank, maar nu heeft hij onbedoeld een ander probleem gecreŽerd. De benoeming was bedoeld om schoon schip te houden met de omstreden bank. Een woordvoerder van het Vaticaan ontkent alle aantijgingen tegen Ricca en noemt ze ongeloofwaardig. Ricca zelf heeft nog niet gereageerd.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
HUIDIGE EN VOORMALIGE PAUS BRENGEN TEKST UIT TEGEN HOMOHUWELIJK
PAUS WIL DAT FRANKRIJK NIET LANGER DE MODE VAN HET HOMOHUWELIJK VOLGTholebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 21 July, 2013 en 2299 keer gelezen.Reageer op dit bericht: