In Kameroen worden meeste holebi's ter wereld vermoord + video die je moet zien.

In het West Afrikaanse Kameroen worden jaarlijks meer holebi's vermoord dan waar ook ter wereld. Zelfs in landen als Iran waar men de voorbije jaren regelmatig homo's ophing zijn er minder vermoorde holebi's dan in Kameroen. Het laatste slachtoffer in Kameroen is een homo activist vermoord terug gevonden in zijn eigen woning.

Het Human Rights Watch (mensenrechten organisatie) liet in een verklaring weten dat de vrienden van Eric Ohena Lembembe hem dood hadden terug gevonden in zijn woning. Zijn nek en voeten waren gebroken, hij was verbrand met een ijzer en duidelijk mishandeld voor hij werd vermoord, alleen maar omdat hij homo is. Kameroen kent de meeste vermoorde holebi's ter wereld en daarnaast ook het meest gearresteerde en opgesloten holebi's ter wereld heeft. Sinds de uitbreiding van de anti holebi wetten in 2010 zijn er ruim 30 holebi's opgesloten in de gevangenis, vele meer zijn vermoord.

Om aandacht te vragen voor holebi's uit Kameroen is er de korte documentaire Born This Way waarin holebi's en anderen uit Kameroen vertellen hoe het is om daar te behoren tot een seksuele minderheid. Een video die iedereen moet hebben gezien, hij duurt maar drie a vier minuten maar is de moeite waard om te zien en wees gerust als je een gevoelige ziel bent er komen geen gruwelijkheden in voor - de video is in het Engels ondertiteld in korte duidelijke zinnen die iedereen begrijpt:EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
EIFELTOREN KLEURDE IN REGENBOOGKLEUREN (Holebi & trans vlag kleuren) TIJDENS NATIONALE FEESTDAG
MAAK KENNIS MET HET EERSTE HOLEBI DRANKJE VOOR NEDERLAND EN BELGIE
RAPPER MACKLEMORE VERTELT OVER WAAROM HIJ PRO HOLEBI SONG SCHREEF + 2 VIDEO'S
BIJNA TIJD VOOR DE WORLD OUT GAMES ANTWERPEN (Holebi Sport, veel fuiven, theater, conferentie enz)
AMERIKAANSE HOMO'S PROTESTEERDEN TEGEN HOMO BLOED VERBOD
BRITSE GROEP BRENGT SONG TEGEN ANTI HOLEBI EN TRANS WETTEN IN RUSLAND + VIDEO
PROF VOETBALPLOEG LAAT PERMANENT HOLEBI VLAG WAPPEREN
MELISSA ETHERIDGE EN EX VROUW OPNIEUW IN DE CLINCH


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 17 July, 2013 en 3192 keer gelezen.Reageer op dit bericht: