Twitter geeft info over homofobe, antisemitische en racistische tweets aan...
Microblogging site Twitter gaat akkoord om informatie te geven over gebruikers die zich schuldig maken aan homofobe, antisemitische en racistische tweets aan Frankrijk. En in Canada doet men sinds kort onderzoek naar het aantal keer dat er homofobe teksten worden gebruikt in tweets.

Twitter liet weten dat het overhandigen van de informatie zal toestaan en bijdragen tot de identificatie van sommige auteurs die zich schuldig maken aan haatboodschappen. En liet verder ook weten al langer actief te strijden tegen beledigende en discriminerende berichten. De laatste tijd zouden er vooral veel anti holebi en anti joodse tweets worden geplaatst. Na klachten vanuit Frankrijk hierover oordeelde de rechtbank in Januari dat Twitter moet meewerken om de mensen die aanzetten tot haat op te sporen om hen te kunnen straffen omdat discriminatie, homofobie en racisme strafbaar zijn. De uitspraak kan een voorbeeld zijn voor andere landen. Vorig jaar bleek uit Amerikaans onderzoek nog dat het scheldwoord faggot (flikker) ruim 2,5 miljoen keer werd gebruikt op Twitter over een periode van slechts twee maand.

In Canada deed men gedurende twee maand een onderzoek naar anti holebi teksten op Twitter, ze vonden miljoenen holebi haatboodschappen. De Universiteit van seksuele minderheden studies uit Alberta voert daarom nu een test case uit dat werkt als een soort van sociale spiegel om te kijken naar het homofobe gedrag van Canadese Twitter gebruikers. Dat doen ze met de website NoHomophobes.com die een teller heeft waarbij elke homofobe tweet wordt geteld. Uit de eerste cijfers van 1 maand werd 800.000 keer de woorden No Homo getweet en 350.000 keer het scheldwoord Dyke (pot). Volgens een woordvoerder van de Universiteit van Alberta waren de onderzoekers verbaasd over de grote aantallen homofobe woorden op Twitter.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 13 July, 2013 en 2085 keer gelezen.Reageer op dit bericht: