Belg die in VS woont maakt unieke documentaire over holebi en trans sporters + 2 video's.
Michiel Thomas, 27, afkomstig uit Neerplet, woont al sinds 2008 in Los Angeles waar hij momenteel werkt aan een documentaire over holebi sporters. "Ik volg het proces van hun outing, dat is nog nooit eerder getoond. Want meestal komen ze pas na hun carrière uit de kast", aldus Thomas. In de VS werkte hij eerder al aan tal van internationale en nationale Tv producties op het vlak van politiek, Hollywood en sport.

De docu kreeg de titel Game Face en Thomas onderzoek daarin waarom coming-out in de topsport zo moeilijk is. Zelf is hij homo en speelde hij toen hij nog in ons landje woonde, op hoog niveau, in een basketbal ploeg van Bree. Thomas denkt dat het zo moeilijk is om als topsporter uit de kast te komen omdat er een machocultuur heerst. "Bovendien hebben ze aak een erg korte carrière en hebben ze angst om in die korte tijd iets te doen wat hun carrière kan schaden. Ik heb ooit een atleet geweten die zijn studiebeurs verloor omdat zijn coach dacht dat zijn geaardheid een probleem zou vormen. En een vriend van me pleegde op zijn 23ste zelfmoord omdat de omgeving slecht reageerde op zijn outing."

De jonge film en docu maker wil naar eigen zeggen de wereld niet veroveren met regenboogvlaggetjes in de hand, maar wil wel dat iedereen de kans krijgt om te sporten. Heeft die terughoudendheid misschien te maken met het feit dat sporters nu eenmaal samen onder de douche staan? "Als profatleet hou je je echt niet bezig met naar anderen te spotten onder de douche. Integendeel, je wil zeker niet dat anderen ook maar denken dat je naar hen kijkt. Je ploegmaats zijn je vrienden en die band wil je niet schaden," aldus Thomas.

De documentaire volgt onder andere de transseksuele Fallon Fox, 37, een MMA-prof (Mixed Martial Arts - - De mixed doelt niet op het geslacht - mannen vechten tegen mannen en vrouwen tegen vrouwen - maar op de mengeling van vechtkunsten). Fox begon met MMA na haar operatie. Het is haar levensdoel geworden. Ze is zelfs erg succesvol. Ze beseft dat sommigen, zelfs fans, haar overwinningen gaan verklaren met haar mannelijk verleden. Begin dit jaar werd ze geout door een journalist sinds dat moment is ze wel bang nu enkel nog te worden aanzien als die female trans fighter en dat haar sportieve resultaten minder belangrijk gaan worden dan haar transseksualiteit. Iets dat wel vaker voor komt bij trans sporters wanneer die uit de kast komen. Toch denkt ze anderzijds ook dat mensen haar toch als vrouw zullen blijven zien. Bijna een jaar geleden onderging ze een operatie en is ze compleet vrouw, ook wettelijk. Tot nu toe blijft de sportfederatie Championship Fighting Alliance haar steunen. Er wordt door Thomas ook nog andere atleten gevolgd maar wie dat zijn blijft een geheim. Wanneer de docu klaar is, is nog niet duidelijk. "Dat is moeilijk te voorspellen. Maar mensen kunnen op mijn website Gamefacedoc.com kijken hoe ver het daar mee staat. Ik ben ook bezig met geld op te halen voor de verdere financiering."

Hier onder tweev video's: 1: radio interview met Michiel Thomas (Nederlandstalig), 2 video Thomas en Fallon Fox over de docu (Engelstalig):Facebook game face: KLIK HIER

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
NIEUW TV PROGRAMMA OP KOMST - TRANSGENDER JONGEREN UIT DE KAST
EX GOUDEN SCHOEN EN OUDINTERIM BONDSCOACH RODE DUIVELS WORDT WORLD OUT GAMES AMBASSADEUR
CALIFORNIE SCHRIJFT GESCHIEDENIS VOOR TRANSGENDERS
22-JARIGE IVAN DENIS IS UITHANGBORD VAN ANTWERPSE WORLD OUT GAMES (Holebi games)
AMERIKAANSE PROF BASKETBALSTER KOMT UIT DE HOLEBI KAST
BELGIE MOET ZICH BEMOEIEN MET HOLEBI RECHTEN IN HET BUITENLAND, ALDUS POLITICUS

MOGELIJK 3de EN 4de GENEZEN HIV PATIENT - EN NIEUWE RICHTLIJNEN BEHANDELING HIV
JONGE BELGISCHE LESBIENNES MEER KANS OP WERK DAN HETERO VROUWEN
SEXY ZWEMBROEKJE VAN HOMO TOPSPORTER GEVEILT VOOR HET HOMOHUWELIJK
BELG MEISJES HEBBEN HET MOEILIJKER OP SCHOOL - EN HOLEBI JONGEREN WORDEN MEER GEPEST OP SCHOOL
NIEUW BOEK - HET VERHAAL VAN EEN TRANSMAN + VIDEO
MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 10 July, 2013 en 3480 keer gelezen.Reageer op dit bericht: