Homo's worden zwaar mishandeld en gedwongen tot anale testen.In Libanon worden homo's en mannen die er van worden verdacht homo te zijn zwaar mishandeld door de politie. Daarnaast worden ze gedwongen anale onderzoeken te ondergaan en vaak worden ze tijdens folteringen ook gedwongen een verklaring te tekenen waarin staat dat ze homo zijn, ook al zijn ze dat vaak niet.

Vandaag bracht het Human Rights Watch een rapport uit over routinematige mishandelingen, folteringen en psychische mishandelingen van verdachten van homoseksueel gedrag. De Libanese internationale Security Forces zijn degenen die zich schuldig maken aan het misbruik en de mishandelingen. In een voorbeeld waar een jongeman werd opgepakt omdat zijn broer verdacht werd van het dealen van drugs, en waar hij zelf werd beschuldigd van homo zijn omdat hij in zijn gsm nummers had van homo vrienden toont aan hoe de machthebbers te werk gaan.

Nadim werd opgepakt en veelvuldig geslagen, bedreigd en moest ook gedwongen een anaal onderzoek ondergaan. Deze testen, om te zien of iemand al dan niet homo is, worden in veel landen ook gebruikt bij homoseksuele asielzoekers die claimen homo te zijn tijdens hun asiel aanvraag. Het onderzoek dat ook de test van de schaamte wordt genoemd is door mensenrechtenactivisten waaronder ook Amnesty International omschreven als mishandeling. Bij de anale test moet een dokter onderzoeken of de persoon ik kwestie homo is of niet. De dokter kijkt naar de anus van de man en zoekt naar sporen van sperma, daarnaast maakt hij ook foto's van de anus en kijkt of de anus groter is dan die hoort te zijn! Na het onderzoek kreeg Nadim meermaals rake klappen. Men vroeg waarom hij nummers van homo mannen in zijn gsm had staan waarop hij vroeg of het verboden was om te praten met homo's waarop hij zo'n harde klap op zijn oog kreeg dat hij daar een hevige bloeding aan kreeg. Hij schreeuwde om te stoppen met slaan waarop de politie man nog harder begon te slaan. Daarna werd Nadim gedwongen een papier te ondertekenen waarin stond dat hij seks had gehad met mannen, omdat hij dat eerst niet wilde werd hij nog meer geslagen, werd hij uitgekleed en naakt opgesloten waarbij hij werd uitgescholden voor vieze homo en hem dreigden te vermoorden, waarna hij het papier ondertekende. De volgende dag kwamen er twee andere mannen die hem lieten weten dat de drugs aanklacht was verworpen en dat hij nu werd aangeklaagd wegens homoseksuele handelingen. Toen Nadim zei dat hij het papier onder dwang had getekend werd hij met een zware elektriciteitskabel op de handen geslagen. Daarna moest hij opnieuw de anale test ondergaan. Tijdens het onderzoek werd hij verder vernederd door een aanwezige politieman. Na het onderzoek bleek dat ze geen bewijzen konden vinden van homoseksueel gedrag en werd hij vrij gelaten.

Uit het rapport blijkt dat zulke dingen op zeer regelmatige basis gebeuren in Libanon. Het rapport werd vrijgegeven aan de UN in support met de slachtoffers van mishandelingen. Het rapport van 66 bladzijden bevat meer dan 50 interviews met mensen die werden gearresteerd omdat ze verdacht werden homo, prostituee of drug gebruiker te zijn. Verder blijkt ook dat de politie geen enkele moeite doet om zijn gedrag tegenover homo's, seks werkers en druggebruikers te verbergen. Verbaal geweld, degradatie en vernedering zijn zo algemeen dat slachtoffers vaak de neiging hebben om alles te minimaliseren. Uit het rapport blijkt ook dat de politie vaak bewust op zoek gaat naar homo's die in Libanon zich vaak ondergronds begeven uit angst voor de politie en homofoben. De anale testen die de politie uitvoert zijn nochtans sinds een tijd verboden door het Libanese ministerie van justitie en door de Libanese medische organisatie. Volgens het rapport schenden de Libanese politie de internationale conventie tegen mishandeling en zijn eigen wetten. Jammer genoeg ziet men de toekomst niet rooskleurig in en weet men haast zeker dat er niets zal veranderen omdat Libanon zelf anti holebi wetten heeft. Onder artikel 534 van de Libanese strafwet zijn seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht strafbaar met 1 jaar gevangenisstraf.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
AMNESTY KLAAGT EXTREME HOMOFOBIE IN AFRIKA AAN
EUROPESE UNIE VERSTERKT HOLEBI, TRANS EN INTERSEKSE PERSONEN BELEID
MARINE VETRAAN WINT MR GAY USA EN ZAL ZIJN LAND VERTEGENWOORDIGEN TIJDENS DE MR GAY WORLD VERKIEZINGEN IN ANTWERPEN
TURKSE TRANSGENDER PRIDE PARADE KREEG STEUN VAN DUIZENDEN ANTI ERDOGAN DEMONSTRANTEN
REGIONALE AFDELING VAN EXODUS GAAT DOOR MET HOLEBI'S GENEZEN
GROEP STOERE ANTI MISDAAD BENDE GAAT HOLEBI'S BESCHERMEN IN NEW YORK
AMERIKAANSE ORGANISATIE VAN ARTSEN WIL EINDE HOMO BLOED VERBOD
UZ GENT: HORMOON BEHANDELING VOOR TRANS PERSONEN IS VEILIG - EN BOVENDIEN NUTTIG VOOR ANDERE ZAKEN
HETERO DAAGT FITNESS VOOR RECHTER NA UITGLIJDEN OVER VERDACHTE WITTE VLOEISTOF EN STEEKT SCHULD OP HOMO'S
VTM WILDE PAUL DE LEEUW IN QUIZJES STOPPEN - HIJ WIL ZELF IN BELGIE BLIJVEN MET... + FOTO COLLAGE

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 26 June, 2013 en 4622 keer gelezen.Reageer op dit bericht: