Uniek: Disney Channel gaat voor het eerst holebi personages tonen.

Disney Channel dat bestaat sinds 1983 gaat voor het eerst holebi personages op het televisiescherm brengen. Ook de kinderzender gaat mee met zijn tijd.

Begin 2014 zal Disney Channel een episode uitzenden van de tienerserie Good Luck Charlie. In de aflevering gaan de ouders op zoek naar en speelvriendje voor Charlie en ontmoeten ze de kinderen van twee mama's. Hoewel de lesbische moeders maar één keer voorkomen in de kinderserie is de aflevering volgens de makers van Disney Chanel goed overwogen en onderzocht door deskundigen op het vlak van kinderontwikkeling en communicatie adviseurs. Een woordvoerder van Disney Chanel liet nog weten dat het werd ontwikkeld om voor kinderen en families over de hele wereld relevant te zijn, en om thema's van diversiteit en inclusiviteit te laten weerspiegelen. '

Good Luck Charlie gaat over de familie Duncan die veel grappige avonturen beleeft, en loopt in de VS sinds 2010. Sinds 2011 te zien in ons landje en in Nederland. Er zijn inmiddels al vier seizoenen gemaakt en er is ook een film: Good Luck Charlie, It's Christmas! die in december 2011 verscheen.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 22 June, 2013 en 2623 keer gelezen.Reageer op dit bericht: