Geen Paul de Leeuw meer op VTM: einde Manneke Paul (+ 2 UPDATE'S).Wie ‘Manneke Paul’ hoopte terug te zien in september, is eraan voor de moeite. De samenwerking tussen de Nederlander en vtm stopt. Het besluit is op zijn minst apart te noemen, dit jaar viel Paul nog met zijn show in de Belgische televisieprijzen. Hij kreeg voor zij programma namelijk de Gouden Televisiester voor het beste entertainment programma.

De Leeuw kwam de laatste tijd geregeld in opspraak. Vorige maand blowde de presentator in zijn Vlaamse show, waarmee hij vervolging riskeerde. In een andere uitzending gaf hij acteur Koen Crucke een innige kus op de mond, en later kreeg ook de bekende Belgische acteur Bart Peeters een kans op een ‘homoseksuele ervaring’ met Paul. En dan was er ook nog het moment dat Paul moedermelk uit de borst van een vrouw zoog, en het moment waarbij hij helemaal uit de kleren ging.

Volgens vtm heeft de beslissing niets te maken met de commotie die Paul de voorbije maanden veroorzaakte met zijn show op de Vlaamse Tv. "We hebben samen besloten om even een lange adempauze te nemen'', reageert vtm woordvoerster Sara Vercauteren . De partijen gaan in overleg over hoe Paul de Leeuw in 2014 voor de VTM actief kan zijn. Ze ontkent verder dat VTM definitief met Paul wil stoppen. Waarschijnlijk is De Leeuw ook begin 2014 niet te zien bij ons omdat hij dan een tournee door Nederland gepland heeft. "De kans is groter dat hij in het najaar van 2014 terugkeert, maar daar wil ik niet op vooruit lopen," aldus Vercauteren.

In Nederland is Paul de Leeuw gestopt met zijn zaterdagavondprogramma voor de VARA. Daarbij is ook het exclusiviteitscontract met deze publieke omroep opgezegd. Hierdoor kan Paul de Leeuw nu ook deelnemen aan tv-programma’s van andere omroepen. Wanneer Paul terug op de Vlaamse Tv komt is niet bekend.

UPDATE: 1
van op de pagina vtm.be/manneke-paul/woensdag - 14:02 uur - met reactie van Paul zelf:
VTM en Paul de Leeuw beëindigen hun samenwerking. Dit werd vanmorgen beslist door beide partijen. Paul de Leeuw zal dus geen programma’s meer maken voor VTM.
Paul de Leeuw: "Ik heb met ongelooflijk plezier aan 'Manneke Paul' gewerkt. Ik had graag door willen gaan met 'Manneke Paul' in het najaar maar VTM heeft anders besloten . Dit betekent dat de samenwerking tussen VTM en mij stopt. Bij twijfel niet oversteken. Ik ben VTM dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Met een belangrijke Vlaamse televisieprijs en de vele positieve reacties op zak hoop ik dat ik weer snel een programma ŕ la 'Manneke Paul' mag maken." An Rydant, netmanager VTM: "We willen Paul bedanken voor het moois dat hij hier op antenne heeft gebracht. Het minste dat je van Paul de Leeuw kan zeggen is dat hij een topentertainer is en niemand onberoerd laat. We wensen hem veel succes toe in alles wat hij nog doet." Opmerking van holebi.info: het ziet er dus naar uit dat Paul nooit meer op de Vlaamse Tv zal komen en dat het dus niet gaat om een tijdelijk stoppen zoals men eerder berichtte. Sinds enkele minuten is er een facebook pagina online met de titel: wij willen Manneke Paul terug: https://www.facebook.com/wijwillenmannekepaulterugvtm

UPDATE 2 - 20.06.2013
Hoewel gisteren nog werd gedacht dat VTM Paul De Leeuw "even op adem wilde laten komen" om later in 2014 opnieuw aan de slag te gaan, maken beide partijen nu bekend dat de samenwerking definitief voorbij is. De Nederlandse televisiemaker is niet bereid tot toegevingen over de aanpak van zijn programma 'Manneke Paul'.
Officieel bleef VTM tot voor gisteren pal achter zijn Nederlandse tv-monument staan, maar in de wandelgangen klonk het meer dan eens dat de zender moeite had met de 'complete autonomie' die De Leeuw had bedongen. In Vilvoorde zweren ze immers trouw aan een clean imago, aan respect voor jonge families met kinderen, voor kijkers die voluit kiezen voor entertainment en fictie, zonder scherp randje evenwel. Door meer en meer te kiezen voor spraakmakende, soms choquerende televisie, leek hij aan te sturen op een confrontatie met de VTM-bazen. Die hadden het er vooral moeilijk mee dat De Leeuw zijn voeten veegde aan de waarden en normen die de zender zichzelf heeft opgelegd en die het sinds vorig jaar heel strikt volgt.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
ZANGERES CHER TOP ACT OP NEW YORKSE HOLEBI PRIDE
RUSSISCHE KINDEREN MOGEN NIET WORDEN GEADOPTEERD DOOR HOLEBI'S
BELGISCHE AMBASSADE MOET HOLEBI'S IN RUSLAND ONDERSTEUNEN, ALDUS POLITICI
AMERIKAANSE ZANGERES KOMT UIT DE HOLEBI KAST
WAALSE POLITICUS TROUWT HOLEBI'S WERELDWIJD
ITALIAANSE FASCISTEN CREERDEN EERSTE HOMO GEMEENSCHAP OP EEN EILAND
ACTEUR JIM PARSONS (bekend van The Big Bang Theory) WELDRA IN FILM NAAST JULIA ROBERTS
HOMO DATING SITE VOOR HOMO PRIESTERS HEEFT ROOTS IN VATICAAN STAD
TRANS MEISJE VAN 9 WINT RECHT OM NAAR MEISJES TOILET TE GAAN
ELLEN DEGENERES SCHENKT DUIZENDEN DOLLARS AAN LESBISCH KOPPEL + VIDEO
MEESTE HOLEBI'S ZIJN ATHEIST EN DEGENE DIE GELOVIG ZIJN ZITTEN ANGSTVALLIG IN DE KAST
OLYMPISCHE HETERO ZWEMMERS POSEREN HALF NAAKT ALS HOMO KOPPEL TEGEN HOMOFOBIE (ook lesbi koppel)

MEER NIEUWS: KLIK HIERholebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 19 June, 2013 en 3884 keer gelezen.Reageer op dit bericht: