Lesbische love story wint prijs op filmfestival van Cannes + 2 video's.

De lesbische love story: La Vie D'Adèle Chapitres 1 et 2 (Blue is the Warmest Colour) van de Tunesische regisseur Abdellatif Kechiche heeft de Gouden Palm voor de beste film gewonnen tijdens het 66e filmfestival van Cannes. De film is gebaseerd op het boek: Le Bleu Est Une Couleur Chaude van de Franse schrijfster Julie Maroh. Uniek is het feit dat er in de film een 15 minuten lange expliciete seksscène komt tussen twee vrouwen, wat nooit eerder is vertoond op zo'n groot en belangrijk filmfestival.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gouden Palm ging de onderscheiding niet alleen naar de regisseur maar ook naar de twee hoofdrolspeelsters Adèle Exarchopoulos (19) en Léa Seydoux (27). Ze namen de prijs gezamenlijk in ontvangst. "U heeft een boel mensen gelukkig gemaakt", reageerde de 52-jarige Kechiche richting de jury. "Ik denk dat deze film een erg sterke, een erg positieve boodschap heeft", zei juryvoorzitter Spielberg na afloop van de uitreiking. Hij liet ook weten het homo-huwelijk te steunen.

Eerder vandaag kon je bij holebi.info al lezen dat de homofilm 'L'inconnu du Lac' (Stranger at the Lake) ook een prijs won op het filmfestival van Cannes. Bekijk hieronder twee video's met fragmenten uit de film La Vie D'Adèle Chapitres 1 et 2 (Blue is the Warmest Colour):EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
EROTISCHE HOMO THRILLER WINT PRIJS OP FILM FEST CANNES
ALLER EERSTE MINI GAY PRIDE IN HOMOFOBISCH LAND + FOTO'S EN VIDEO
UNIEK KERK VAN SCHOTLAND STAAT TOE DAT HOLEBI'S PRIESTER WORDEN
CANADESE HOMO'S MOGEN ONDER ZEER STRIKTE VOORWAARDEN BLOED GEVEN
GOOGLE, APPLE, MICROSOFT EN VELE ANDEREN VOOR HOLEBI'S
ANTWERPEN IS KLAAR VOOR DE WORLD OUTGAMES (Holebi spelen en evenement en parties)

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Tekst: holebi.info - Bron: ca.reuters.com en demorgen.be

Dit bericht is gepost op 26 May, 2013 en 3068 keer gelezen.Reageer op dit bericht: