Allereerste (mini) Gay Pride in homofobisch land + foto's en video.Ondanks het verbod hebben vandaag ongeveer 50 mensen meegelopen in de allereerste Gay Pride parade in de Oekra´ense hoofdstad Kiev. Holebi's worden in Oekra´ne erg gediscrimineerd en veelvuldig aangevallen, in het parlement ligt zelfs een wetsvoorstel klaar dat het "propaganda" van homoseksualiteit strafbaar stelt.

Het gemeentebestuur had alle feestelijke activiteiten voor holebi's verboden, zogenaamd omdat de optocht samenviel met de viering van de Dag van de Stad. Toch kreeg de mini optocht waarvan een 50 tal holebi's deelnam beschermt door de politie die met ruim 100 man aanwezig was. Tien mensen die de optocht voor gelijke rechten wilden verstoren werden opgepakt. Het was de allereerste Gay pride parade in Oekra´ne, vorig jaar ging het op het laatste moment niet door omdat er honderden skinheads opdaagden die de holebi's wilden in elkaar slaan. Vandaag was de locatie geheim gehouden enkel de politie was op de hoogte. De kleine optocht ging door het centrum van de stad en de route was amper 250 meter. Enkele tegenbetogers probeerden regenboogvlaggen af te nemen.

Deze mini optocht werd georganiseerd door KyivPride-2013 en Amnesty International met steun van enkele Europese ambassades en parlementsleden. Onder de aanwezigen die opstapten in de eerste Gay Pride ook de burgemeester van MŘnchen Josef Hep Monatzeder, de Nederlandse EuroparlementariŰr Marije Cornelisse van GroenLinks en de oud Nederlandse politicus Boris Dittrich. Volgens Radio Free Europe waren er 100 anti holebi betogers komen opdagen die werden tegen gehouden door de politie, er werden tien heethoofden opgepakt. Bekijk hieronder een korte video van de eerste (mini) Gay Pride in Oekra´ne


EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
CYBERACTIVISTEN VAN ANONYMOUS KOMEN OPNIEUW OP VOOR HOLEBI'S
ENGELAND EN WALES ZITTEN IN FASE 3 VAN 5 OMTRENT HOMOHUWELIJK
BORIS DITTRICH WINT JOS BRINK PRIJS 2013
HARVEY MILK DAY EERSTE GROTE VOORVECHTER VAN HOLEBI EN TRANS RECHTEN
VIDEO SPELLETJES HELPEN TEGEN ANTI HOLEBI PESTEN
UNIEK TWEE HOLEBI FILMS OP FILMFEST CANNES VOL HOLEBI SEKS
CANADESE HOMO'S MOGEN ONDER ZEER STRIKTE VOORWAARDEN BLOED GEVEN
ANTWERPEN IS KLAAR VOOR DE WORLD OUTGAMES (Holebi spelen en evenement en parties)

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 25 May, 2013 en 2443 keer gelezen.Reageer op dit bericht: