Songfestival had 3 holebi momenten (lesbi kus, homokus, melding) + 3 video's.Denemarken won de meest gayest Songfestival editie ooit. Het liedjesfestival heeft al jaren veel holebi fans maar dit jaar was het festival zelf verantwoordelijk voor heel wat holebi gehalte. Het was voor het eerst in de 57-jarige geschiedenis van het Songfestival dat er zoveel holebi statements werden gemaakt.

Eerst was er de lesbische kus van de Finse zangeres Krista Siegfrids die één van haar danseressen een kus gaf ter support van het homohuwelijk na het zingen van haar liedje Marry Me. Daarna was er presentatrice Petra Mede die verwees naar de vele holebi fans, en liet twee homo's trouwen tijdens de muzikale interval waarbij ze zei: 'Je mag nu de bruidegom kussen'. wat de mannen dan ook deden. Toch was de lesbische kus de meest besproken kus tijdens het liedjesfestival o.a omdat Turkije daarom het Songfestival weigerde uit te zenden, ook was er even de angst dat de Songfestival organisatoren zowel de lesbische als de homokus zouden cencureren, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. En meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd zagen de holebi kussen.

Denemarken won het liedjesfestival, Emmelie de Forest won met het liedje Only Teardrops de 57ste editie van het Songfestival. België eindigde 12de, Nederland 9de. Op de tweede plaats eindigde Farid Mammadov uit Azerbeidzjan met Hold Me en derde werd Zlata Ognevich uit Oekraïne met hiet liedje Gravity. Bekijk hieronder de video van Emmelie de Forest gevolgd door korte moment opnamen van de homokus en de lesbische kus:

Video - songfestival winnaar:


Homo kussen


Lesbische kus


EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
RECORD AANTAL DEELNEMERS BELGIAN PRIDE + FOTO'S EN VIDEO'S
BORIS DITTRICH WINT JOS BRINK PRIJS 2013
BIJNA HELFT VAN EUROPESE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS LAST VAN HOMOFOBIE
BELGISCHE VERSIE QUEER KIDS (holebi) IN AMERICA OP KOMST
UNIEK BRAZILIE STAAT TOE DAT HOLEBI'S OOK TROUWEN IN DE STATEN WAAR HET HOMOHUWELIJK NOG NIET LEGAAL IS
OPENLIJKE HOLEBI ACTEURS EN ACTRICES MOGEN EINDELIJK HETERO ROL SPELEN
BRUSSEL EN GENT WORDEN SAMEN MET 14 ANDEREN RAINBOW (holebi) CITIES
ACTEUR NEIL PATRICK HARRIS PRESENTEERT VOOR VIERDE KEER DE TONY AWARDS

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 19 May, 2013 en 3197 keer gelezen.Reageer op dit bericht: