Holebi boot op Koningsvaart in Amsterdam.Op 30 april organiseert Amsterdam een speciale Koningsvaart op het IJ ter gelegenheid van de inhuldiging van de nieuwe Koning en Koningin. Het kersverse Koningspaar kan dan door de toeschouwers op de kade toe gezwaaid. Uniek is dat er ook een holebi boot aanwezig zal zijn.

Stichting ProGay organiseert voor de Koningsvaart een ware Gay Pride-boot. De koningsvaart met het thema Dit Is Uw Land ’vertelt het verhaal van ons allemaal’, zo meldde de gemeente Amsterdam vorige week. In dit verhaal mogen trotse lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) natuurlijk niet ontbreken.

ProGay zal op 30 april dan ook met een afvaardiging van de leer-, beren-, dragking en dragqueen- en de queerscene met LHBT’s gezamenlijk de nieuwe Koning en Koningin toejuichen en ons in al onze vrijheid en eigenheid aan de wereld tonen. Omdat we er trots op zijn dat Nederland in 2001 het eerste land ter wereld was dat het huwelijk voor paren van gelijk geslacht openstelde, zullen er ook enkele lesbo- en homo-echtparen aan boord zijn. Optredens aan boord worden verzorgd door onder meer sambaband Bumba Amsterdam, Giovanni Pileri en Marieke, DJ Bo Monde en DJ Abraxas. De Koningsvaart start op dinsdag 30 april vanaf 19.45 uur bij het EYE Film Instituut en gaat langs het Oeverpark en de kop van het Java-eiland richting Muziekgebouw aan het IJ waar de tocht rond 21.30 uur eindigt.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 29 April, 2013 en 2113 keer gelezen.Reageer op dit bericht: