Genkse Marokkaanse vrouw bedreigd voor lesbische rol.Een Genkse vrouw van Marokkaanse afkomst wordt de laatste week bedreigd omdat ze tijdens een modeshow in Hasselt een lesbisch typetje speelde. ‘Ik ben nochtans gewoon hetero’, reageert de vrouw.

Vrouwen- en lesbocentrum vzw De Madam organiseerde vorige week zaterdag een catwalkshow waar verschillende typetjes lesbische vrouwen getoond werden. De 39-jarige Fatima Tinouzar, een Genkse van Marokkaanse afkomst, liep in de show mee als ‘femme’: een lesbische vrouw met opvallende vrouwelijke kenmerken. ‘Ik ben zelf hetero en speelde tijdens de show een typetje. Voor mij is iedereen gelijk, ik heb lesbische vriendinnen en heb daar geen problemen mee’, vertelde de Genkse aan Het Belang van Limburg.

In de Marokkaanse gemeenschap denken ze daar totaal anders over. Fatima werd de laatste week dan ook verschillende keren opgebeld met bedreigingen. ‘Ze noemen me slet en bedreigen me met de dood. Als dit blijft duren, stap ik naar de politie’, klinkt het. De organisatie van vzw De Madam is op de hoogte van de bedreigingen.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 April, 2013 en 3763 keer gelezen.Reageer op dit bericht: