Ierse Grondwettelijke Conventie is pro holebi huwelijk, nu de overheid nog...De Ierse Grondwettelijke Conventie heeft gisteren in het voordeel gestemd van het houden van een referendum over de openstelling van het huwelijk voor holebi's. De Conventie bestaat uit 100 leden van de DŠil (Kamer), Seanad (Senaat), leden van het publiek en een onafhankelijke voorzitter, en doet aanbevelingen aan het parlement om een grondwetswijziging in een referendum voor te leggen aan de kiezers.

De Coventie werd vorig jaar door de Ierse overheid in het leven geroepen om mogelijke veranderingen in de grondwet mogelijk te maken, waaronder de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Van de 100 leden stemden 79 leden voor een referendum over het homohuwelijk. 81 leden stemden voor de mogelijkheid om een wet te maken ter bescherming van homo en lesbische ouders en kinderen. De conventieleden kozen voor een aanbeveling, geen verplichting. De Ierse overheid heeft nu vier maanden tijd om hier op te reageren met hopelijk tot gevolg gesprekken rond de openstelling van het homohuwelijk. Ierland kent momenteel enkel samenlevingscontracten voor holebi's.

Extra info:
Homo's en lesbiennes mogen nu trouwen in: Spanje, Canada, Zuid Afrika, Noorwegen, Zweden, Portugal, IJsland, Argentiniť, Uruguay, Denemerken, Nederland en Belgiť. Verder ook in de Amerikaanse staten: Connecticut, Iowa, Massachusetts, Vermont, New Hampshire Washington, Maryland en in Mexico Stad. En verder op komst in de UK, Nieuw Zeeland, TasmaniŽ en Frankrijk en in de Amerikaanse staten: Maine, Maryland, Washington en Minnesota.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
HOMO KOPPEL TROUWT ALS EERSTE OP TRADITIONEEL AFRIKAANSE MANIER + FOTO'S EN VIDEO
URUGUAY TWEEDE LATIJNS AMERIKAANSE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
FRANSE SENAAT ZEGT JA TEGEN HOLEBI HUWELIJK
HETERO EN HOLEBI PROTEST TEGEN VERWIJDERING HOLEBI ZEBRAPAD - INWONERS MAKEN ZELF HOLEBI ZEBRAPAD + FOTO'S EN VIDEOVIDEO'S: WAT ALS HETERO ZIJN TABOE WAS? EN WAT ALS HETERO'S DE NIEUWE HOLEBI'S ZIJN?
STEEDS MEER AMERIKANEN PRO HOLEBI HUWELIJK
BEROEMDSTE HOLEBI KRANT VAN NEDERLAND BLIJFT BESTAAN
GENK EN EEKLO ZETTEN ZICH IN VOOR HOLEBI'S EN TRANSGENDERSTV SERIES MET HOLEBI PERSONAGES ZORGEN VOOR MEER SUPPORT VOOR HET HOLEBI HUWEIJK

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 April, 2013 en 1939 keer gelezen.Reageer op dit bericht: