Genk en Eeklo zetten zich in voor holebi's en transgenders.De steden Genk en Eeklo kwamen recent in het nieuws omdat ze zich willen gaan inzetten voor holebi's. De stad Genk doet dat met de start van een participatieraad met holebi's, de stad Eeklo met een meldunt homofoob geweld en thema avonden rond holebi's.

Genk start weldra met een participatieraad om holebi's en transgenders bij het beleid te betrekken. Dit werd aangekondigd door schepen voor Gelijke Kansen Joke Quintens (sp.a) aan. De schepen schat dat 6.000 Genkenaars niet-hetero zijn. Quintens wil ook holebi's in Genk bevragen. Holebi's voelen zich een vergeten groep, stelt Ann Chorkawa van de Genkse lesbiennevereniging De Madam. Zij wil dat holebi's en transgenders makkelijker aan informatie geraken. 'Hen betrekken in het beleid is een stap vooruit", zegt ze in Het Belang van Limburg. Genkse holebi's trekken vooral naar Hasselt omdat daar het Regenbooghuis gevestigd is, de stad wil geen holebi organisatie oprichten maar wel zorgen voor een klimaat waarin holebi's een stem hebben, daarvoor startten ze met de participatieraad.

Eeklo wil een meldpunt homofoob geweld en thema-avonden. De stad wil werk maken van een holebibeleid met o.a een meldpunt discrimiatie en homofoob geweld in het Sociaal Huis. Op lange termijn denkt men ook aan thema-avonden in het jeugdhuis en een cultuuraanbod met holebi thema's. Schepen van Welzijn en OCMW-voorzitter Danny Smessaert (CD&V+), zelf openlijk homo, overlegde eerder met de provinciale holebi koepel Casa Rosa. Het meldpunt komt in het Sociaal Huis omdat dit aangifte laagdrempeliger maakt, want voordien bleek al vaker dat veel holebi's die slachtoffer worden van homofobisch geweld geen aangifte durven te doen. Verder gaat Smessaert het schepencollege nog voorstellen om op de Internationale Dag Tegen Holebi en transfobie (17 mei) de regenboogvlag te laten wapperen aan het stadhuis (in navolging van reeds enkele steden en gemeenten die dit sinds enkele jaren jaarlijks doen). Ook zal hij bij collega cultuurschepen Rita De Coninck (CD&V+) het voorstel doen om af en toe een holebi film te laten vertonen in CC De Herbakker

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
3 TOT 18 MEI HOLEBI FESTIVAL TE BRUSSEL (theater, parties, tentoonstelling, enz)
BEROEMDSTE HOLEBI KRANT VAN NEDERLAND BLIJFT BESTAAN
TV SERIES MET HOLEBI PERSONAGES ZORGEN VOOR MEER SUPPORT VOOR HET HOLEBI HUWEIJK
UNIEK EN HISTORISCH EERSTE TRANS LIJST IS EEN FEIT
NEDERLANDSE HOLEBI'S PROTESTEERDEN TEGEN POETIN + FOTO'S
HOMOFOBE AANVAL OP ZWEEDSE POLITICUS IN GRIEKENLAND DOOR EUROCRISIS
ROCKBAND STUURT PRO HOLEBI BOODSCHAP NAAR 8 MILJOEN FANS
ELKE DAG VIER BOETES TEGEN HOMOFOBIE IN BRUSSEL
LICHTE STRAF VOOR DADER HOMOFOOB GEWELD EN FOLTERING IN AALST
BELG HOLEBIFOON WAARSCHUWT HOLEBI'S VOOR AFPERSING VIA CHAT
BELG HOLEBI TONEEL GROEP BESTAAT TIEN JAAR EN BRENGT HOLEBI KOMEDIE - KOMT DAT ZIEN (speeldata Mei 2013)

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bronnen: Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws

Dit bericht is gepost op 13 April, 2013 en 3015 keer gelezen.Reageer op dit bericht: