Antwerpse holebi uitgaans plaatsen scoren bij Britse homowebsite.
Het bekende Britse online holebi magazine So so Gay prijst Antwerpen aan als de perfecte citytrip-bestemming en zijn vele holebi uitgaans mogelijkheden. De journalist die het stuk schreef werd ook verliefd op de Scheldestad door "De combinatie van Antwerpse mode met Belgische chocolade en diamant, die voor een leuke mix zorgt die bij de holebi gemeenschap enorm in de smaak valt", aldus Adam Lowe.

Ook het Antwerpse nachtleven sprak de journalist van het Britse holebi magazine erg aan. "Zowel het Popi Café, als Red & Blue en de D-Club zijn perfecte homo-vriendelijke uitgaansgelegenheden."

Volgens Leonie Nelissen, voorzitster van het Roze Huis, doet de stad Antwerpen in de aanloop naar de World Outgames heel wat moeite om een homo-vriendelijk beleid te voeren. Mede daardoor zit het homo-toerisme' in de lift', zegt ze. Al is Antwerpen volgens haar toch vooral in trek bij homo's, en minder bij lesbiennes. Voor homo's vind je hier een ruim aanbod aan uitgangsplekken, voor lesbiennes is dat nog heel wat minder.' Ook het veiligheidsaspect kan volgens Nelissen beter. Ik vrees dat dat probleem inherent is aan onze tijd. Maar doordat holebi's vaker in het straatbeeld verschijnen, zouden het begrip en de tolerantie geleidelijk aan moeten toenemen.'

holebi info 2013

Dit bericht is gepost op 19 March, 2013 en 2785 keer gelezen.Reageer op dit bericht: