Paul de Leeuw stopt met.... - en hoeveel verdiende hij tot nu toe?Paul de Leeuw stopt binnenkort met zaterdagavonden bij de VARA. "Voor mij geen zaterdagavond meer", zegt hij in een interview. "Nederland 1 heeft op dat tijdstip iemand anders nodig." De Leeuw die momenteel ook erg populair is in Vlaanderen stopt na dit tv-seizoen met grote shows op zaterdag voor de VARA. Het seizoen van 'Langs de Leeuw' dat momenteel nog loopt is dan ook het laatste op de Nederlandse tv.

"Je ziet het aan de kijkcijfers: mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is op zijn retour", aldus De Leeuw (50). In mei eindigt zijn contract. Hij wil dan met de omroep praten over verlenging en een andere invulling van zijn overeenkomst. Momenteel is de Leeuw erg succesvol in Vlaanderen,waar hij voor VTM het programma 'Manneke Paul' presenteert en waarvoor hij onlangs een Vlaamse Televisiester won. Het Nederlandse programma stopt dus in mei van dit jaar. Maar vermoedelijk zal hij wel gauw met iets anders komen, want we hebben het hem nog horen zeggen dat hij er mee stopte en telkens stond hij daar opnieuw. Maar misschien komt er nu wel iets helemaal nieuws, wie zal het zeggen...

De Leeuw is op vtm bezig aan het tweede seizoen van zijn show 'Manneke Paul'. Elke zondag- en woensdagavond jaagt hij er in een hoog tempo weer een hele rist kleurrijke gasten door. Voor zijn prestaties vorig jaar werd de Leeuw bekroond met een Vlaamse Televisiester. Ook in Nederland komt hij nog op het scherm. Daar presenteert hij sinds begin deze maand het programma 'Langs de Leeuw'. Het Nederlandse magazine Quote viste uit hoeveel de zanger-presentator in de loop der jaren heeft bijeen gesprokkeld met zijn tv-programma's, zaalshows en cd's.

De Leeuw liet voor het eerst van zich horen in 1983 toen hij de persoonlijkheid- en aanmoedigingsprijs wint tijdens het Delfts cabaretfestival Cameretten. Pas in de zomer van 1987 maakt het grote publiek kennis met hem. Hij treedt dan op als gast presentator in het toen populaire programma 'Sterenslag'. In 1990 kreeg hij zijn eerste eigen televisieprogramma bij de VARA het legendarische: 'De Schreeuw van de Leeuw', later volgden nog 'Laat de Leeuw', 'Pa Paul' en 'Mooi weer de Leeuw'. Voor zijn tv-werk won hij heel wat prijzen, waaronder waaronder tweemaal de zilveren Nipkowschijf, een bronzen Roos van Montreux, een Gouden Harp, een Rembrandt en meerdere Gouden Beelden, Edisons en Televizier-Ringen. In 2007 werd hij koninklijk onderscheiden en mag hij zich Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen. Met zijn Vlaamse Televisiester voor het beste entertainmentprogramma viel hij ook in ons landje in de prijzen. Behalve presentator is Paul de Leeuw ook theatermaker, acteur, zanger en auteur. Zo toerde hij onder meer met de voorstellingen De rozebotteltijd, Heerlijk duurt het langst en Poephoofd. Hij haalde diverse platina platen en scoorde een grote hit met het nummer Vlieg met me mee. Onlangs publiceerde hij zijn autobiografie annex kookboek Ik Heb je lief, en trek!.

Volgens de site loonwijzer.nl verdient Paul de Leeuw, die in Nederland programma's maakt voor de openbare omroep, met zijn presentatiewerk jaarlijks zo'n 650.000 euro. Daarmee is zijn loon meer dan 4,5 keer zo hoog als dat van de Nederlandse minister-president. Omdat het om gemeenschapsgeld gaat, werd in Nederland een wet gestemd die sinds 1 januari van dit jaar salarissen van mensen in openbare dienst beperkt tot maximum 130% van het loon van de minister-president. Deze zogenaamde Balkenende-norm ligt momenteel op ongeveer 228.600 euro. De Leeuw staat evenwel niet rechtstreeks op de loonlijst van de VARA. Hij wordt betaald door zijn productiemaatschappij Hempie BV die zijn programma's verkoopt aan de openbare omroep. Daardoor zal hij niet gedwongen kunnen worden om onder de Balkenende-norm te werken. Gelukkig voor de Leeuw zelf, want deze verklaart in zijn column in de VARA-Gids dat hij minstens een miljoen euro per jaar waard is. De Balkenende-norm doet hij af als een armoedig salaris: Als je zo'n vakman bent als ik, geldt er geen Balkenende-norm. We gaan alleen maar voor de Beatrix-norm. En wij, koningen van ons vak, hoeven niet bang te zijn voor de Hollandse bemoeizucht en zuinigheid. We vallen allemaal onder de Beatrix-norm en daar zitten we ver, heel ver onder."

Behalve met zijn tv-werk verdient de Leeuw uiteraard ook nog een aardige duit met zijn andere bezigheden. Hij heeft een handvol bedrijfjes, met naast Hempie BV onder meer ook nog Bopper Holding BV en Filmproductie Filmpje BV. Op de balanstotalen van deze besloten vennootschappen staan verschillende miljoenen euro's. Toch is het niet al rozengeur en maneschijn in de wereld van de Leeuw. In 2008 wou hij zich ook als producer bewijzen en richtte hij met geld van Joop van den Ende en Hubert Deitmers En Vele Anderen Media op. Dit nieuwe productiehuis trok heel wat sterren, maar kon de hooggespannen verwachtingen niet inlossen. De Leeuw geeft toe dat hij op die manier veel schade heeft opgelopen: We zijn niet bovenop de ijsberg gevaren, maar hebben hem wel geschampt. We hebben moeten afslanken en hebben nu nog maar vijf mensen in vaste dienst. Ondanks deze tegenvaller schat het Nederlandse magazine Quote het totale fortuin van Paul de Leeuw toch nog op een zeer mooie 16 miljoen euro. Met dat bedrag is hij het op een na rijkste televisiegezicht in Nederland. Enkel in Ron Brandsteder moet hij zijn meerdere erkennen.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
MANNEKE PAUL WINT VLAAMSE TELEVISIE STER
PAUL DE LEEUW MET MAN EN KIDS IN ZUID AFRIKA + FOTO

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
WAAROM COLUMNISTE KARIN SPAINK MAAR 173 GEHUWD WAS MET HAAR HARTSVRIENDIN - EEN ONTROEREND VERHAAL
LESBISCHE ZANGERES OPGEPAKT NA DRONKEN OPSTOOTJE
BILL GATES WIL EINDE VERBOD HOLEBI'S BIJ DE SCOUTS
HOLEBI ZOMBIE KOMEDIE OP BRUSSELS FILMFESTIVAL
MERKBARE STIJGING IN DOSSIERS HOLEBI GEWELD EN HOLEBI FOBIE IN BELGIE
HILLARY CLINTON VOOR HET EERST PRO HOLEBI HUWELIJK
NEDERLANDS SURNINAAMSE LESBISCHE ZANGERES BREEKT MET HAAR BIOLOGISCHE MOEDER
VADER HELPT ZOON COMING OUT DOEN DOOR WARME BRIEF
ZANGER GORDON ZEGT: GAY KRANT IS NOG STEEDS NODIG
WAAROM HEBBEN LESBIENNES LAST VAN OVERGEWICHT?

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bronnen: vacature.com en knack.be 2013

Dit bericht is gepost op 19 March, 2013 en 6887 keer gelezen.Reageer op dit bericht: