Nederlands Surinaamse Lesbi zangeres breekt met biologische moeder.


De Nederlandse zangeres Leona Philippo, 33, is gelukkig met haar vrouw Katelijne en hun zoontje Manuel, 1,5 jaar, maar dat is iets wat jammer genoeg haar biologische moeder nooit zal begrijpen, daarom heeft Philippo dan ook alle contact met de vrouw verbroken.

Pas op haar 26ste ontmoette Leona voor het eerst haar biologische moeder op Jamaica, helaas liep dat anders dan gehoopt. "Ze vond het maar niks dat ik zangeres was en geen lerares of verpleegster. En ik leef natuurlijk samen met een vrouw. Zij is heel gelovig, dus dat was voor haar echt een probleem. Dat vond ik zwaar. Zonder die erkenning hield ik het niet vol en ben ik uiteindelijk weggegaan. Wat was het fijn geweest om van haar te horen: wat ben jij goed uitgepakt", aldus Leona. De zangeres oogt heel zelfverzekerd, maar is dat lang niet altijd. Haar onzekerheid heeft te maken met haar adoptie. "Mijn adoptieouders hebben me nooit het gevoel gegeven dat ik minder was, integendeel, maar ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd: je bent afgestaan. Waarom ben ik niet zo als miljoenen anderen?"

In november van vorig jaar trouwde Leona in het geheim met haar vriendin Katelijne, ze waren toen al zeven jaar samen. Philippo werd geboren in Canada en heeft Jamaicaanse roots. Op haar zesde verhuisde Leona met haar adoptie familie vanuit Toronto naar Nederland waar ze op haar zeventiende naar het Rotterdams Conservatorium ging. Nog tijdens haar opleiding werd ze in 1998 door haar toenmalige platenmaatschappij voor twee maanden naar Hollywood, L.A. gestuurd om haar debuut-cd op te nemen. Ze speelde ook in enkele films zoals: 'Alles is Liefde' en recent 'De groeten van Mike!', ook was ze al te zien in verschillende televisieseries en zat ze in 2004 en 2005 in het Glazen huis. Ze bracht tot hier toe drie albums uit en verschillende singels.

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
OPENLIJKE LESBI (LEONA PHILIPPO) WINT VOICE OF HOLLAND + 4 VIDEO'S (December 2012)

holebi info 2013

Dit bericht is gepost op 16 March, 2013 en 7910 keer gelezen.Reageer op dit bericht: