Priester student uit Brugge op homo datingsite.

Een priesterleerling van het Grootseminarie in Brugge had een pagina op een homo datingsite, daarmee overtrad hij de regels van het kerkelijke celibaat. Ondertussen is het profiel verwijderd en is de jongeman zelf opgestapt.

Geaardheid: homo. Relatie: ik ben vrijgezel. Zoekt: seks, vrienden, relatie,' zo prees de 24-jarige priester student zichzelf aan. Dat hij tijdens zijn priester studie moest houden aan een celibatair leven, daar trok hij zich duidelijk niets van aan. Koenraad Vanhoutte, president van het Brugse grootseminarie was op de hoogste maar wilde eerst uitzoeken of de jongeman het profiel zelf had geplaatst, of dat hij slachtoffer was van een grap. De 24-jarige, die afkomstig is uit Bredene had de advertentie zelf geplaatst.

Opvallend is wel het feit dat de betrokken homo datingsite een gesloten site is, je moet een profiel hebben om anderen te zien. Dat wil dus zeggen dat iemand anders, die ook op de site komt, de betrokkene heeft verklikt. Vanhoutte liet nog weten dat de seksuele geaardheid van een priesterstudent niets uit maakt "Of iemand homo- of heteroseksueel is, maakt niet uit, maar het celibaat is heilig en moet worden gevolgd tijdens de zes jaar durende opleiding".

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 13 March, 2013 en 3470 keer gelezen.Reageer op dit bericht: