Holebi zijn is een ziekte volgens Belgische man (franstalige afd) achter spullenhulp.
In het editoriaal van de jongste nieuwsbrief van Les Petits Riens (de Franstalige Spullenhulp, red.) suggereert de directeur-generaal van deze sociale instelling dat homoseksualiteit een ziekte is. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen) vraagt dat Les Petits Riens afstand neemt van haar directeur.

Les Petits Riens verzamelt giften en kleren om ze aan de minst bedeelden te geven. De hoofdzetel van de organisatie bevindt zich in de Amerikaansestaat in Elsene. In de jongste nieuwsbrief laat directeur-generaal Julien Coppens zich niet van zijn meest sociale kant zien. "Ik heb een mening over homoseksualiteit en ik ben niet de enige," zegt Coppens.
Wat die mening is moet blijken uit zijn kritiek op de media naar aanleiding van het debat in Frankrijk over het homohuwelijk. Hij betreurt dat de media extreme personen aan het woord laten om de kritiek op het homohuwelijk in diskrediet te brengen. Zo haalt hij een interview van een vrouw aan die zegt homoseksualiteit een ziekte is en die hoopt dat die snel genezen kan worden. Hoewel Coppens het heeft over een karikatuur, schrijft hij verder in zijn editioriaal: "Is het verkeerd te denken dat homoseksualiteit een ziekte is? Is het laakbaar te zeggen dat men hoopt op genezing? (...) Misschien leven we in een maatschappij waar men ofwel trendy is, ofwel niet meer meetelt.”

Staatssecretaris Bruno De Lille roept Les Petits Riens via Facebook op om openlijk afstand te nemen van de directeur. "Dhr. Julien Coppens heeft blijkbaar niets meer te zeggen over armoede, achterstelling of het feit dat in onze maatschappij nog heel wat mensen worden uitgesloten”, zegt De Lille. “Natuurlijk is dhr. Coppens niet verplicht van rekening te houden met het feit dat enkel zonderlingen in de medische wereld homoseksualiteit nog als ziekte durven bestempelen. Natuurlijk heeft hij recht op zijn persoonlijke mening in deze”, vervolgt De Lille. "Maar de nieuwsbrief van Les Petits Riens misbruiken om dit te verkondigen? Dat lijkt me toch op zijn minst erg ongepast van iemand die voor een organisatie werkt die als eerste punt in haar handvest vermeldt dat ze strijdt tegen sociale uitsluiting en armoede. Een hele groep mensen een stempel geven, lijkt me net meewerken aan sociale uitsluiting", aldus de staatssecretaris.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
BRITSE QUEEN KOMT VOOR HET EERST OPENLIJK OP VOOR HOLEBI'S
SEXY GESPIERDE BOYS ZINGEN TEGEN HOLEBI FOBIE IN RUSLAND + DRIE VIDEO'S
1 OP 4 HOLEBI'S EN 80% TRANSGENDERS SLACHTOFFER VAN PARTNER GEWELD
ELTON JOHN HUURT EXTRA HOTELKAMER TIJDENS CONCERTEN VOOR...
AMERIKAANS CONGRES NEEMT HOLEBI'S OP IN VIOLENCE AGAINST WOMAN ACT
PAUL DE LEEUW WINT VLAAMSE AWARD

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: volledige overname van: brusselnieuws.be

Dit bericht is gepost op 10 March, 2013 en 2196 keer gelezen.Reageer op dit bericht: