Onderzoek - 1 op 4 holebi's en 80% transgenders slachtoffer partner geweld.
25 procent van de Britse homo en biseksuele mannen en 80 procent van de transgenders is slachtoffer van geweld door partners, dat blijkt uit een onderzoek naar huishoudelijk geweld door Broken Rainbow.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 1 op 4 mensen in een holebi realtie slachtoffer is van geweld of misbruik. Bij transgenders ligt het aantal slachtoffers schrijnend hoger, ruim 80 procent van hen heeft soms of regelmatig te maken met emotioneel, seksueel of psychisch geweld gepleegd door een partner of ex-partner.

De Britse staatssecretaris voor Gelijke rechten, Helen Grant, zegt dat er meer nood is aan bewust makings campagnes, en dat men zich niet langer enkel mag focussen op vrouwelijke slachtoffers, want statistisch zou er om de drie weken een man sterven na huishoudelijk geweld. Men denkt te vaak enkel aan vrouwen als slachtoffer van huishoudelijk geweld, terwijl er ook veel mannen slachtoffer zijn, maar dat zit nog in de taboe sfeer. Grant zegt ook bezorgd te zijn over het feit dat sommige holebi's en transgenders huishoudelijk geweld als 'normaal' beschouwen.


holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 05 March, 2013 en 2470 keer gelezen.Reageer op dit bericht: