Waarom hebben zoveel hetero vrouwen een homo vriend?

Psychologen uit Texas hebben zich eens bezig gehouden met het zoeken naar het antwoord op de vraag: waarom zoveel hetero vrouwen een vriendschapsrelatie hebben met een homo man.

In de VS noemen ze het GBF oftewel Gay best friend. Uit het onderzoek vanuit de universiteit van Texas blijkt het antwoord simpel: omdat ze elkaar vertrouwen.

Voor het onderzoek werd er een facebookprofiel opgemaakt van iemand die Jordan heet. De deelnemers waren hetero vrouwen en homo mannen. Ze kregen de opdracht om zich voor te stellen dat ze van Jordan advies kregen over hun liefdesleven. De naam Jordan kon zowel voor mannen als vrouwen worden gebruikt, bij sommige was het een man bij anderen een vrouw. Was het een man dan werd hij aan sommige proefpersonen voorgesteld als homo, bij anderen als hetero. Uit het onderzoek kwam duidelijk naar boven dat vrouwen Jordan vooral vertrouwden wanneer hij homo was, en homo's vertrouwden Jordan als het een vrouw was.

Volgens de Amerikaanse onderzoekster zitten homo's en vrouwen beide achter mannen aan, maar dan anders. Vrouwen kunnen met een vriendin dezelfde man willen, wat kan zorgen voor jaloezie of ruzie, met een homo is die kans veel kleiner. Omgekeerd weten homo's dat vrouwen ook ervaring hebben met mannen, maar dan wel mannen uit een andere doelgroep, ze kunnen dus advies geven, maar vormen geen bedreiging. Tot slot stellen de onderzoekers dat er nog een bijkomend voordeel is: beide vrienden in een GBF-relatie geven een spannend inkijkje in het andere geslacht, zonder de kans op lustgevoelens en alle mogelijke complicaties die dat oplevert. Het onderzoek werd gepubliceerd in het vakblad Evolutionary Psychology.

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 22 February, 2013 en 4579 keer gelezen.Reageer op dit bericht: