Uniek: 3 Republikeinen + Obama pro holebi huwelijk in Tv spotje + video. (Update 23.02)De Amerikaanse coalitie Respect for Marriage Coaliton in samenwerking met Human Rights Campaign en Freedom to Marry, hebben zopas een televisie advertentiecampagne gemaakt ten voordele van het homohuwelijk. Opvallend in het spotje is dat er drie republikeinse coryfee├źn in zitten.

De republikeinen zijn vaak anti holebi, maar dat het ook anders kan bewijzen deze drie voormalige politici. De vorige president George W Bush (republikein) was tegen het homohuwelijk. De initiatiefnemers maakten voor het spotje gebruik van bestaande citaten van voormalig Amerikaans first lady Laura Bush, voormalig vice-president Dick Cheney, voormalig minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell. Ook huidig democratisch president Barack Obama komt in het spotje aan het woord. Dat Dick Cheney geen tegenstander is van het huwelijk voor holebi's is niet vreemd daar hij een lesbische dochter heeft.

Het korte spotje valt in ieder geval op, en zal misschien veel Amerikanen van mening doen veranderen over de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes. Naast de televisiespot komen er ook paginagrote advertenties in verschillende populaire Amerikaanse kranten zoals The New York Times en The Wall Street Journal. In de VS is het op federaal (nationaal) vlak voor holebi's niet mogelijk om te trouwen, dat kan enkel in sommige staten. Bekijk hieronder het spotje: (onder spotje update 23.02)UPDATE 23.02.2013
Voormalig first lady Laura Bush is niet blij dat ze te zien is in de campagne. Volgens haar woordvoerster heeft ze geen toestemming gegeven om deel te nemen aan de campagne, en wensen ze dat Bush wordt verwijderd uit de televisiespot. The Respect for Marriage Coalition liet weten dat dit niet zal gebeuren. De spot wordt wel, zoals eerder al gepland was, binnenkort vervangen door een nieuwe spot. Men vermoed dat Laura zich wilde terug trekken omdat man lief, ex president George W Bush een tegenstander was van holebi rechten.

Holebi info 2013

Dit bericht is gepost op 21 February, 2013 en 2637 keer gelezen.Reageer op dit bericht: