Turkije wil adoptie kids door holebi (belgie) en christelijke koppels terug.


De Turkse overheid voert een campagne om Turkse kinderen die zijn geadopteerd door christelijke families in Europa terug te halen, daarbij beginnen ze met kinderen die zijn geadopteerd door homo en lesbische koppels.

Het Turkse parlement wil nu het lot onderzoeken van Turkse kinderen die zijn ondergebracht bij Europese pleeggezinnen. Het mensenrechten comité van het Turkse parlement besloot tot dat onderzoek, nadat uit bleek dat er in de voorbije jaren ruim 5000 kinderen en jongeren "gedwongen" zouden zijn ondergebracht bij pleeggezinnen. In de Turkse publieke opinie is momenteel een levendige discussie aan de gang, omdat de Turkse kinderen mogelijk een christelijke opvoeding zouden krijgen. Bovendien leeft de vrees dat de kinderen zullen vervreemden van de Turkse cultuur en waarden. Er is ook ophef ontstaan om Turkse kinderen die in België werden ondergebracht bij homo of lesbische koppels.

Volgens de Turkse vice minister president Bekir Bozdag is men reeds gestart met het proberen terug halen van drie Turkse kinderen die worden opgevoed door holebi koppels in België. De kinderen kwamen in België terecht nadat ze door hun Turkse families waren mishandeld of omdat hun families niet voor hen konden zorgen. Een van die kinderen in Yunus, die op de leeftijd van zes maanden door zijn familie op de vloer was gegooid. Ondertussen is hij negen jaar en leeft hij bij een lesbisch koppel. Zijn familie wil hem terug maar dat verzoek werd recent afgewezen door de rechtbank. Toch wil men doorgaan met het proberen de kinderen terug te halen, volgens de vice minister president horen de kinderen niet thuis in een andere cultuur en al helemaal niet bij holebi koppels.

De voorbije maand brachten verschillende kranten het verhaal van een jonge vrouw die na zeven jaar bij een Duits pleeggezin, met hulp uit Ankara, met haar biologische moeder werd herenigd. De moeder werd daarom het land uit gezet, terwijl de toen twaalfjarige dochter bij een gezin terechtkwam dat als christelijk bekendstaat. De Duitse jeugddiensten grijpen gewoonlijk in wanneer kinderen of jongeren in hun gezin geweld wordt aangedaan, of wanneer verwaarlozing dreigt.

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 18 February, 2013 en 3650 keer gelezen.Reageer op dit bericht: