Allereerste joodse kinderboekje met holebi thema is een feit.Het allereerste Joodse kinderboekje met het thema holebi's is een feit. Het boekje Purim Holiday werd geschreven door Elisabeth Kushner en is het eerste in zijn soort geschreven in het Engels.

Het verhaal gaat over Nate, een joods jongentje dat zich wil verkleden voor het Purim feest. Hij wil zich graag verkleden als alien, terwijl al zijn vriendjes zich verkleden in een superheld. Nate weet niet wat hij wil doen. Zijn homo papa's zorgen voor een doorbraak wanneer ze hem vertellen dat het oké is om anders te zijn.

Volgens de schrijfster was een verhaal rond het Purim feest een ideale gelegenheid voor het kinderboekje, omdat Purim veel te maken heeft met je coming out doen als jezelf. Poerim is een Joodse feestdag die de bevrijding van de Joden viert van hun vijanden in de Bijbelse Boek van Esther. Het wordt gevierd op de veertiende dag van de Hebreeuwse maand van Adar, die meestal valt ergens in februari of maart. Het lezen van Purim Story is een centraal onderdeel van het Purim feest, daarbij is het belangrijkste verhaal dat van de rol van Ester. Zowel kinderen als volwassenen gaan verkleed in een van de personages uit het of de verhalen, vaak superhelden. De traditie van het verkleden is gebaseerd op de manier waarop Esthre haar joodse identiteit verbergt aan het begin van het Purim verhaal.

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 13 February, 2013 en 2557 keer gelezen.Reageer op dit bericht: