Nederlandse tiener dood, holebi pesterij of homofobisch misdrijf?
Gisterenochtend werd plots de Nederlands Marokkaanse Anass Aouragh, 13, uit Wassenaar dood terug gevonden in een bos. De politie sluit een misdrijf niet uit en onderzoekt nog of hij is vermoord, of dat hij zijn eigen leven nam na pesterijen.

Anass was sinds woensdag vermist. Volgens zijn klasgenootjes was hij een opvallende jongen die niet bang was zichzelf te zijn, en hij stak op het vlak van mode en omgangsvormen ver boven de massa uit, soms droeg hij een vlinderdas, dan weer een spetterend gekleurd shirt. 'Fashionboy' krijgt hij vaak te horen, maar later wordt hij doelwit van pesterijen en worden 'Mietje, homo en flikker' scheldnamen die hij te horen krijgt, niet alleen op school maar ook in zijn woonwijk. Anass wordt buitengesloten, geschokte schoolgenoten biechten het op, dat het dag in dag uit door ging. En toen er een tijd terug een 'paarse dag' werd gehouden, om aandacht te vestigen op vooroordelen tegen holebi's, werd Anass het mikpunt van meer spot.

'Toen werd er in de klas gezegd dat we hem geen homo mochten noemen. Maar we deden het toch,' zegt een klasgenoot. 'Ik heb het ook wel eens gezegd. Nu voel ik me er heel erg slecht over.' In de woon omgeving van Anass wordt gezegd dat een aantal pesters hem de avond van zijn verdwijning zou opwachten om hem een pak slaag te geven. De moeder van een van Anass' klasgenootjes vertelt dat hij onlangs 'uit de kast was gekomen'. Ze kunnen nu slechts gissen of het drama het gevolg is geweest van de pesterijen. De politie volgt nu sporen om de doodsoorzaak vast te stellen van Anass. Momenteel volgen ze twee sporen, die van een misdrijf, iemand zou hem met een 'enge man' een bos hebben zien inlopen, maar ook wordt onderzocht of de jongen zichzelf iets heeft aangedaan. In het ontbijtprogramma WNL zei advocaat Mark Teurlings te hebben vernomen dat de jongen mogelijk ook als homo werd uitgescholden. "Dat zou te triest voor woorden zijn", aldus de rechtskundige.

holebi info 2013

Dit bericht is gepost op 08 February, 2013 en 4059 keer gelezen.Reageer op dit bericht: