Vlaamse holebi film genomineerd voor Amerikaanse Awards + video's.De Vlaamse holebi langspeelfilm Noordzee Texas (North Sea Texas) van Bavo Defurne is genomineerd voor de GLAAD Media Awards. GLAAD is een Amerikaanse holebi-mediawatchorganisatie die jaarlijks tal van films, documentaires, televisieseries, muziek, en vele anderen nomineert en nadien (en jaarlijks) de awards uitreikt.

Noordzee Texas is de filmbewerking van het boek Nooit gaat dit over van André Sollie, over de 15-jarige Pim. De film werd onder andere opgenomen aan de Belgische kust, in hotels in Sas van Gent en Nieuwpoort en in de sociale woonwijk Klein Rusland in Zelzate. Toen de film in ons land in première ging gaf Defurne in de eindgeneriek de kijkers mee dat hij zijn film opdraagt aan alle ouders die hun zoon niet wilden laten mee werken aan de film, want velen riepen: 'Mijn zoon mag geen jongen kussen', toen Defurne op zoek ging naar de hoofdrolspelers.

Dit jaar worden de GLAAD prijzen uitgereikt in en op: New York => 16 maart, Los Angeles => 20 april en San Francisco => 11 mei. Noordzee Texas neemt het op tegen de films: Any Day Now, Keep the Lights On, Mosquita y Mari en Musical Chairs. In de categorie Comedy series enkele holebi televisieprogramma's zoals: Modern Family, The New Normal en Glee. In de categorie Outstanding Music artist o.a: Frank Ocean, Gossip, Adam Lambert en Rufus Wainwright. Voor de volledige lijst van nominaties: KLIK HIER

Noordzee Texas won al volgende prijzen:
2011: de Zilveren Zenith op het Internationaal filmfestival van Montreal voor Speelfilmdebuut.
2011: de Fipresci internationale persprijs in de Wereldcompetitie voor Eerste Films.
2011: de Marc Aurelio Alice nella Citté 13+ Award op het Internationaal Filmfestival van Rome.
2012: HBO Juryprijs voor Beste Speelfilm op het Amerikaanse holebifilmfestival in Miami.
2012: Prijs voor beste regiedebuut in Kaapstad

Bekijk hieronder de Engelstalige trailer gevolgd door de Nederlandstalige:
holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 21 January, 2013 en 4424 keer gelezen.Reageer op dit bericht: