Premier Di Rupo trots op Belgie en holebi rechten in reactie op Frankrijk.Onze premier heeft zich vandaag gemengd in het Franse debat over de openstelling van het huwelijk voor holebi's. Een opmerkelijk feit, daar Di Rupo zich meestal niet zo openlijk uit over een politieke discussie in het buitenland.

Elio Di Rupo, zelf openlijk homo, en bovendien de eerste openlijke holebi premier ter wereld, twitterde vandaag dat hij trots is op zijn land. 'Ik ben trots op ons land waar alle koppels het recht hebben om te trouwen'. Di Rupo reageerde daarmee op het feit dat er gisteren opnieuw vele Fransen op straat kwamen tegen het homohuwelijk en adoptie rechten voor holebi's.

Ons land is na Nederland het tweede land ter wereld waar het huwelijk voor homo's en lesbiennes in 2003 werd opengesteld. En sinds 2006 mogen koppels van hetzelfde geslacht ook kinderen adopteren, van die wet wordt vooral gebruik gemaakt door lesbische meemoeders en homo meevaders, omdat nog vele landen weigerachtig staan tegenover adoptie door homo of lesbische koppels.

holebi.info 2013

Dit bericht is gepost op 14 January, 2013 en 5105 keer gelezen.Reageer op dit bericht: