Paul de Leeuw genomineerd voor Pop Edison + 2 video's.



Paul de Leeuw is genomineerd voor de Pop Edison als beste mannelijke zanger voor het album Paul. De entertainer, zanger neemt het op tegen Blaudzun en Spinvis bij de Edison Pop Awards die op 11 februari worden uitgereikt. De uitreiking vindt dit jaar plaats in de Amsterdamse Heineken Music Hall.

De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.

Paul de Leeuw komt in aanmerking voor het bronzen beeldje als beste mannelijke zanger voor zijn album Paul dat werd uitgebracht in maart 2012 en twaalf studio songs bevat. Bijzonder aan het album is dat het tot stand kwam in samenwerking met, en geproduceerd door Guus Meeuwis, samen met bandlid en toetsenist Jan-Willem Rozenboom. "Het is een prachtige samenwerking geworden", aldus Paul. "Strenge aanwijzingen van het duo hebben mij vocaal goed gedaan. Plezierige momenten in de studio (achter de piano, met de gitaar) hebben geleid tot, volgens mij, fantastische nummers. Guus en Jan-Willem wilden even geen geschreeuw, platte woorden of negativiteit. En dat ademt deze cd ook uit: vrolijkheid, optimisme en vol goede moed het leven leven!"

Beluister hier onder: 'Oude Liefde' en 'Kopenhagen' uit het album Paul.




holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 08 January, 2013 en 2701 keer gelezen.



Reageer op dit bericht: